AcasăEconomieAfacerile integratorului de sisteme Maguay au crescut cu 40% în primul semestru

Afacerile integratorului de sisteme Maguay au crescut cu 40% în primul semestru

“Pentru 2009 ne-am propus o creştere a cifrei de afaceri cu 25%, la 13 milioane de euro, după ce în primul semestru ne-am păstrat ritmul de creştere. Chiar este mai mare, având o cifră de afaceri de şapte milioane de euro, comparativ cu primul semestru din 2008, când am avut afaceri de cinci milioane de euro”, a declarat directorul operaţional al Maguay, Eduard Pughin.

În cifra de afaceri a companiei din primul semestru, cea mai mare pondere a avut-o integrarea de sisteme, în creştere cu 183% faţă de perioada similară a anului trecut, urmată de soluţiile informatice complete, în condiţiile în care a scăzut distribuţia.

“În primul semestru din acest an ne-am concentrat pe oferte competitive. Am asamblat şi am vândut, pentru că noi nu producem pe stoc, 6.800 de unităţi, dintre acestea 5.100 fiind desktop-uri şi 1.700 laptop-uri şi netbook-uri, în condiţiile în care în primele şase luni de anul trecut asamblam 2.100 de desktop-uri şi 400 laptop-uri. În ceea ce priveşte server-ele, acestea au fost afectate atât de scăderea din domeniul public cât şi de lipsa proiectelor din domeniul privat. Anii trecuţi, vindeam aproximativ 700 de servere anual”, a mai spus Pughin.

Conform acestuia, compania s-a axat în ultimii ani pe proiecte guvernamentale, participând la licitaţii publice.

“Am avut din 2008 semnat un contract cu unităţi militare din cadrul SRI şi anul acesta le-am livrat 3.000 de PC-uri şi 300 laptop-uri. Am mai avut un contract cu ANAF pentru 2.500 de desktop-uri”, a explicat Pughin.

Acesta a mai spus că deşi există contracte semnate cu autorităţile publice, acestea nu sunt încă achitate.

Maguay are în prezent 60 de angajaţi, iar compania nu intenţionează să recurgă la disponibilizări.

“Nu am făcut disponibilizări în acest an. Noi am mai avea nevoie de oameni, însă încercăm să creştem competenţa şi eficienţa angajaţilor, pentru că am fost nevoiţi să restrângem cheltuielile”, a declarat directorul operaţional al Maguay.

Pentru asamblarea de calculatoare, Maguay dispune de 10 puncte de lucru, numărul acestora putând ajunge însă la 80.

“Dacă ar exista cerere, într-o săptămână se pot asambla 3.000 de calculatoare, iar dacă este imperativ şi ni se dă o perioadă de organizare, putem să asamblăm 3.000 într- zi”, a mai spus Eduard Pughin.

Compania Maguay Impex a realizat în 2008 o cifră de afaceri de 10,4 milioane euro, cu 30% mai mare decât cea realizată în 2007. Conform lui Pughin, anul trecut au fost vândute 9.000 desktop-uri, 2.600 notebook-uri şi 700 de servere.

Înfiinţată în 1997, Maguay Impex importă şi distribuie în România produsele unor mărci consacrate la nivel internaţional, activitatea principală constituind-o implementarea proiectelor IT şi asamblarea de sisteme sub brand propriu.

Ultimele Articole