Alegerile parlamentare vor fi ANULATE? Sănătatea, mai importantă decât de interesul politic

 El a adăugat că aleşii partidului pe care îl conduce vor veni cu două amendamente la proiectul de lege care prevede amânarea alegerilor pentru 14 martie şi anume Parlamentul nu mai adoptă măsuri cu caracter financiar-bugetar, iar parlamentarii să nu mai primească salariile după ce a expirat mandatul Legislativului. Mandatul Parlamentului expiră pe 20 decembrie.

„Nu vreau să punem sănătatea după interesul politic. Îmi doresc să facem alegeri parlamentare în momentul în care putem stăpâni situaţia sanitară. Aducem două amendamente – nu mai adoptăm în Parlament măsuri cu caracter financiar-bugetar şi parlamentarii să nu îşi mai primească salariile după momentul expirării mandatului”, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă comună cu preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, transmisă miercuri live pe Facebook.

Liderul Pro România a adăugat că prin aceste două amendamente va fi demontată minciuna şi propaganda.

„În acest fel demontăm minciunile şi propaganda. Cred că putem să punem în lege aceste două amendamente”, a conchis Ponta.

Deputatul independent Adrian Dohotaru a depus vineri la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect de lege prin care alegerile parlamentare să se desfăşoare pe 14 martie 2021, iar perioada electorală începe pe 13 ianuarie.

Deputatul independent precizează că actualul context epidemiologic „este caracterizat prin creşterea alarmantă a infectărilor cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) atât în România cât şi în alte ţări din Europa şi din întreaga lume (aşa-numitul „val 2”, mai puternic decât cel iniţial din primăvara anului 2020). De asemenea, spitalele destinate COVID-19 şi în special secţiile de terapie intensivă care tratează pacienţi cu COVID-19, au o capacitate care nu poate fi practic semnificativ extinsă curând din cauza deficitului de personal medical specializat pentru terapie intensivă. În plus, trebuie avută în vedere şi apropierea sezonului rece, care face puţin fezabile soluţiile temporare de tip servicii medicale acordate în corturi, în schimb face iminentă creşterea incidenţei cazurilor de gripă sezonieră şi a diverselor infecţii respiratorii sezonier”.

„În acest context, a organiza alegerile parlamentare în plină criză medicală înseamnă o încurajare cinică a absenteismului deja răspândit în rândul categoriilor sărace, dar şi o supra-expunere a acestor categorii în faţa riscurilor legate de infectarea cu COVID-19. Săracii României au de ales între a sta acasă, pentru a evita riscul îmbolnăvirii şi a merge la vot, asumând-şi riscuri mult mai mari decât în cazul unei persoane dintr-o categorie socială mai prosperă”, mai indică Dohotaru, în expunerea de motive.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed