AcasăActualitateAlertă în județul Brăila! O bacterie extrem de periculoasă, găsită în Dunăre

Alertă în județul Brăila! O bacterie extrem de periculoasă, găsită în Dunăre

Este alertă în județul Brăila. O bacterie extrem de periculoasă a fost găsită în apele Dunării, în concentrații foarte mari. Oamenii au fost sfătuiți să nu bea apă netratată.

Bacteria, numită Clostridium Perfringens a fost depistată în apa brută captată din Dunăre, la Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni.

Apa potabilă nu a fost contaminată

Autoritățile din Brăila susțin că în apa potabilă nu există niciun risc pentru populație. Totuși le recomandă oamenilor să nu consume pește sau apă brută din această zonă.

„Măsurile sunt în sensul intensificării determinărilor pentru parametrul Clostridium Perfringens la ieșirea din stațiile de apă potabilă. Inclusiv pe buletinul de analiză de astăzi rezultatul este zero, deci nu s-a identificate prezența acestei bacterii la ieșirea din stațiile de tratare Chiscani și Gropeni.

În continuare, apa este furnizată populației cu întrunirea parametrului de potabilitate, neexistând niciun risc pentru sănătatea populației.

În continuare, apa este furnizată populației cu întrunirea parametrului de potabilitate, neexistând niciun risc pentru sănătatea populației.

Apa brută este apă netratată, deci direct din fluviul Dunărea. Nu este recomandat consumul direct din fluviul Dunărea.

Compania de utilități publice monitorizează în continuare acest parametru indicator în apa fluviului Dunărea. Parametrul, conform datelor pe care le dețin, este scăzut în momentul de față, dar continuă monitorizarea acestuia.

În ceea ce privește peștele, indicația este să se consume tratat termic”, a declarat Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila, la digi24.

Contaminarea nu vine cu riscuri pentru populație sau natură

Șeful DSP Brăila susține că această bacterie nu ar mai fi contaminat până acum Dunărea la niveluri periculoase. Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila:

„În momentul de față, Garda de Mediu, Societatea de Gospodărire a Apelor investighează toate aceste aspecte și celelalte autorități, conform acțiunilor și măsurilor cum au fost stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.