Alexandru Arșinel are pensie de aproape 5000 euro pe lună și vinde roșii la tarabă

Cei ce au trecut prin weekend la piața de weekend de pe esplanada Universității naționale de apărare Carol I au avut șansa să cumpere de la îndrăgitul actor.

Mai de plictiseală, cunoscutul artist (81 ani) își ajută fiul cel mic, care are o mică afacere în domeniul agricol, o seră și grădină în care produce legume bio și preparate pentru cămară. Cristian este absolvent al Facultății de  Drept şi  ASE, însă a ales să se dedice unei pasiuni mai vechi, s-a specializat în grădinărit. Operat de hernie de disc și de rinichi, Arșinel și-a cărat singur marfa din ”jeep”-ul său și, ajutat de Cristian, a stat la tarabă socializând și vânzând legume proaspete celor uimiți de prezența sa, într-o piață agroalimentară.  Îmbrăcat modest, cu masca de protecţie pe faţă, Arşinel era destul de greu de recunoscut la o primă vedere. Marfa lui Arşinel s-a dovedit apreciată, iar preţurile sale, nici mai mici, nici mai mari decât cele obişnuite (kilogramul de roşii 6 lei, cel de ardei kapia în mai multe culori 10 lei, iar sucul de roşii 15 lei litrul).

Să cumperi din mâna lui Arşinel un kil de roşii poate fi pentru mulţi dintre noi un moment mai emoţionant decât să-l aplauzi pe scena teatrului de revistă. Asta deoarece, pe lângă punga cu produse, simpaticul actor îţi spune şi o glumă, un mesaj care te face automat să ridici ochii spre el.

Lunar, Arșinel încasează de la stat o sumă considerabilă, la care este inclusă și o indemnizație de merit din partea Ministerului Culturii, o pensie de revoluționar, de asemenea, o indemnziație pentru întreținerea, îngrijirea și supravegherea soției. La care se adaugă venituri ca manager al Teatrului de Revistă ”C. Tănase” și venituri din drepturi de autor. Circa 22.399 lei (aproximativ 4800 euro) pe lună, calcul în conformitate cu declarațiile sale de venit.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed