Am ajuns la coada Europei la VACCINARE! La un moment dat eram campioni

0
68

Procesul de vaccinare în România a început admirabil, țara noastră fiind la un moment dat prima în UE și printre primele din lume. Apoi, s-a coborât treaptă cu treaptă, în ciuda numărului crescut de doze venite în țară, astfel încât România a ajuns printre ultimele în UE la numărul de persoane vaccinate la 100 de locuitori.

 

 

România va pierde o șansă ISTORICĂ. Anunț sumbru din PSD

 

O mare problemă o reprezintă platforma de înscriere pentru vaccinare. Sunt centre care au mii de persoane în așteptare și altele, prin localități rurale, unde vaccinurile AstraZeneca nu sunt dorite. Se vorbește că un milion de vaccinuri stau pe stoc și în acest timp sute de mii de persoane se află pe lista de așteptare.

Într-o explicație dată Libertatea, Serviciul de Telecomunicații Speciale spus că algoritmul platformei de programare favoriza data şi ora primei înscrieri, chiar dacă utilizatorul se mutase apoi pe o altă listă de aşteptare. Astfel, oamenii erau favorizați pe lista de la centrul al doilea unde se înscriau, doar pentru că avuseseră o înscriere mai devreme, la un centru inițial.

 

Vacanța elevilor este singura soluție! Alexandru Rafila avertizează

 

 

Numărul celor care au primit cel puțin o doză/100 de locuitori (sursa Politico)