Americanii NU îl mai vor pe Joe Biden. Ce șanse are Donald Trump să redevină președinte al SUA?

Cei mai mulți americani nu îl mai vor pe Joe Biden în funcția de președinte, însă nici Donald Trump nu este mai prejos.

Un sondaj publicat vineri și citat de EFE arată că șapte din 10 americani nu vor ca preşedintele SUA, Joe Biden, să candideze pentru un al doilea mandat, scrie Agerpres.

Sondajul a fost realizat în comun de Centrul de Studii Politice al Universităţii Harvard şi de The Harris Poll, și arată că Joe Biden este văzut drept un lider prost de către 45% dintre cei care nu vor ca el să continue la Casa Albă după alegerile prezidenţiale din 2024.

Totodată, potrivit sondajului, Biden, în vârstă de 79 de ani, ar primi sprijinul a doar 30% dintre democraţi în alegerile primare din propriul partid politic.

Donald Trump nu mai este dorit de americani

În ceea ce privește situația lui Donald Trump, 61% dintre respondenţi nu vor să-l vadă încă o dată în fruntea ţării, după mandatul pe care l-a avut între anii 2017-2021.

Totodată, circa 33% dintre cei care nu-l susţin cred că, dacă ar ajunge din nou la Casa Albă, Trump ar diviza ţara şi îl consideră vinovat de instigarea la asaltul asupra Capitoliului SUA, din 6 ianuarie 2021, când o mulţime de susţinători de-ai săi a luat cu asalt sediul legislativului american în momentul în care acolo avea loc o sesiune comună a celor două camere – Senatul şi Camera Reprezentanţilor – pentru a ratifica victoria lui Biden la scrutinul prezidenţial din noiembrie 2020.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri