ANAF: Blejnar nu a cunoscut persoanele care fac declaraţii defăimătoare

„Privitor la acuzaţiile formulate şi vehiculate în mass-media la adresa domnului Sorin Blejnar apreciem ca sunt tipice pentru persoanele puse sub acuzare care încearcă să transfere responsabilitea pe care o au asupra conducerii instituţiei care i-a sancţionat pentru prejudiciile aduse bugetului de stat şi în contextul unei campanii evidente dusă împotriva instituţiei şi a conducerii sale. Totodată, precizăm că preşedintele ANAF, domnul Sorin Blejnar, nu a cunoscut nici în mediu informal şi nici în mediu profesional persoanele care fac aceste declaraţii defăimatoare”, se arată într-un comunicat transmis de ANAF.

Referitor la cazul „Celestini”, ANAF reaminteşte că a identificat mai multe încălcări ale legislaţiei fiscale care au prejudiciat bugetul de stat cu 357 milioane de euro. Verificările au fost efectuate în perioada 2009 – 2010, iar în urma lor au fost sesizate organele de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea vinovaţilor.

Apărătorul avocatului Marius Stăncescu – reţinut de procurorii anticorupţie în legătură cu o mită de 1,8 milioen de euro, alături de un consilier superior ANAF – a declarat că DNA a pus în discuţie „un trafic de influenţă la domnul Blejnar de o valoare destul de mare, de peste un milion de euro”.

Referitor la persoana denunţătorului din acest caz – un cetăţean italian pe nume Celestini – apărătorul a spus că acesta este „un personaj cu vechi state la DNA”, afirmând că are şi un „dosar activ” pe rolul DNA, în care este cercetat şi arată. Potrivit sursei citate, omul de afaceri italian a apelat la DNA ori de câte ori a avut insuccese în afaceri.

Omul de afaceri italian Antonello Celestini, care l-a fi denunţat procurorilor DNA pe Nicolae Gavrilă, consilier superior la ANAF arestat miercuri împreună cu un avocat, susţine că banii ceruţi de cei doi ar fi trebuit să ajungă la „un şef mare de la vamă”, pentru că se apropiau alegerile.

Şeful ANV, Viorel Comăniţă, susţine că a sesizat Parchetul în 2008 cu privire la posibila săvârşire a unor fapte de evaziune fiscală de către firma lui Antonello Celestini, căruia îi va face plângere penală pentru denunţ calomnios.

Celestini a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2010, pentru evaziune fiscală, alături de fostul secretar de stat în MFP Graţiela Iordache, în cazul Galaxy Tobacco.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed