AcasăPoliticAnca Dragu anunță o REFORMĂ MAJORĂ pentru Senat: ”Asta trebuie schimbat”

Anca Dragu anunță o REFORMĂ MAJORĂ pentru Senat: ”Asta trebuie schimbat”

Președintele Senatului, Anca Dragu, susține că vrea în mandatul său ca instituția pe care o conduce să fie mult mai transparentă și mai aproape de oameni. Printre prioritățile pe care le mai are Dragu a mai menționat economia și educația.

 

 

Alimentele INTERZISE de Crăciun. Avertisment de la Protecția Consumatorului: Arată bine dar ne pot îmbolnăvi

 

 

„Prioritatea numărul unu ar fi de transparaență a Senatui. Vreau să fie o instiuție aproape de oameni. Este un număr de aproape 800 de angajați. Nu pot să zic că este mic sau mare. Nu există destulă interacțiune cu oamenii și asta trebuie schimbat. O altă prioritate ar fi ajutorul pentru firmele românești, în sensul accesului la finanțare. A treia ar fi educația”, a spus Anca Dragu, președintele Senatului, la Digi24.

 

Potrivit CV-ului, Anca Dragu, de profesie economist, a fost ministru al Finanţelor în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017.

 

Anca Dragu deţine o diplomă de licenţă şi un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti, un master în Politici Publice şi Aderare la UE, absolvit în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi a urmat diferite programe în cadrul Universităţii Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală şi de Est şi în cadrul Universităţii George Washington, Washington DC.

Dragu a fost analist economic în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Economice şi Financiare a Comisiei Europene, după o experienţă de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internaţional din Bucureşti, a lucrat ca economist în cadrul Băncii Naţionale a României şi a făcut parte din echipa de conducere E.ON România.

 

 

Ultimele Articole