Încă o lovitură pentru angajații Twitter, dați afară de Elon Musk. Foarte puțini își vor permite procesul

Cinci foşti angajaţi Twitter care urmăresc o acţiune legală colectivă propusă, în care acuză compania lui Elon Musk că nu i-a notificat adecvat atunci când au fost disponibilizați, au primit o lovitură importantă din partea justiției americane.

Concret, judecătorul de district american James Donato a hotărât vineri că cei cinci foști angajați ai Twitter trebuie să îşi urmărească pretenţiile în arbitraj separat. Acest fapt ridică foarte mult costul unui proces, lucru care probabil îi va determina pe aceștia să renunțe la acțiunea în justiție.

Donato a acceptat cererea Twitter de a-i forţa pe cei cinci foşti angajaţi să îşi urmărească revendicările în mod individual, invocând acordurile pe care le-au semnat cu compania.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii

Judecătorul din San Francisco urmează să decidă dacă procesul colectiv va fi respins în totalitate, având în vedere că alţi trei angajaţi care au refuzat să semneze acorduri de arbitraj cu Twitter s-au alăturat ulterior acestui proces.

Anul trecut, Donato a decis că Twitter trebuie să notifice miile de lucrători care au fost disponibilizaţi după achiziţionarea sa de către Musk, în urma unei acţiuni colective propuse, care acuză compania că nu a dat o notificare adecvată înainte de a-i concedia.

Judecătorul a spus că înainte de a cere lucrătorilor să semneze acorduri de compensaţii prin care să renunţe la capacitatea lor de a da în judecată compania, Twitter trebuie să le ofere ”o notificare succină şi clară”.

Twitter are mai multe procese cu foștii angajați, dați afară abuziv

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajaţi la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor de către Musk, iar alte sute au demisionat ulterior.

În decembrie anul trecut, Twitter a fost, de asemenea, acuzată de zeci de foşti angajaţi de diverse încălcări legale care decurg din preluarea companiei de către Musk, inclusiv vizarea femeilor pentru concedieri şi neplata compensaţiilor promise.

Twitter se confruntă, de asemenea, cu cel puţin trei plângeri depuse la un consiliu al muncii din SUA, care susţin că lucrătorii au fost concediaţi pentru că au criticat compania, au încercat să organizeze o grevă şi alte comportamente protejate de legea federală a muncii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri