Antonescu: Nu oricine e susţinut de PSD şi PC la prezidenţiale; Dragnea: E exclus să fie altcineva

0
Antonescu: Nu oricine e susţinut de PSD şi PC la prezidenţiale; Dragnea: E exclus să fie altcineva

“Nu cu oricine din PSD puteam să mergem să propunem la PNL «dom’le, acesta va fi prim-ministrul care va conduce inclusiv miniştrii noştri». Nu cu oricine din PNL poţi să mergi la un partid de talia, de anvergura PSD şi să spui «dom’le, ăsta-i pe care cred că îi putem aduce şi pe alegătorii noştri să-l voteze ca preşedinte». Dacă unii îşi închipuie că astea-s nişte posturi pe hârtie, pe care le completăm ca la rebus cum ne convine, se înşeală foarte tare. (…) Această decizie nu poate fi schimbată decât tot de cei care au luat-o, adică de congresele celor trei partide şi din motive care să ţină de candidatul desemnat, ceva care să-l facă pe respectivul om să nu mai poată să susţină această candidatură”, a spus preşedintele PNL, într-o intervenţie la Antena 3.

 

Antonescu i-a reproşat lui Călin Popescu Tăriceanu faptul că îi pune pe liberali într-o situaţie “jenantă în faţa opiniei publice”.

 

Liderul PNL a precizat că validarea candidaturii sale pentru alegerile prezidenţiale a fost realizată inclusiv cu votul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

 

“Nu e nici măcar acum (Tăriceanu, n.r.) hotărât să spună: «Da, uite, aş candida eu sau ar candida X care ar fi mai bun»”, a mai spus preşedintele PNL.

 

De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că din partea social-democraţilor nu se pune problema ca partidul să susţină un alt candidat la prezidenţiale, din partea PNL, în afara lui Crin Antonescu.

 

“În PSD nu se pune problema să susţinem pe altcineva de la PNL, este exclus”, a afirmat Dragnea.

 

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a propus ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâmplă în alte ţări, menţionând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial. “Propunerea mea e ca în PNL desemnarea candidatului (la Preşedinţie, n.r.) să se facă printr-un scrutin intern”, a spus Tăriceanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

 

Tăriceanu a apreciat că în organizarea alegerilor interne în PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale ar trebui să se desfăşoare cel mai devreme în martie 2014, precizând că această idee ar duce la modernizarea necesară partidului.