Apar ”supercopiii” modificați genetic. Ați face asta?

0
54

Protecția genetică înainte de naștere împotriva unor boli este doar primul pas a ceea ce poate face știința. Cât de departe vom merge însă cu „perfecționarea” copiilor e o discuție care poate oripila, poate seduce, dar cu siguranță devine tot mai importantă. Iată ce crede una dintre cele mai originale voci planetare, fostul inginer IBM Thomas Frey, despre viitoarele generații de „supraoameni”.

Viitoarele generaţii de „supraoameni” stârnesc dispute. Thomas Frey este fondator al Institutului DaVinci din Colorado și autorul Futurist Speaker, un site specializat în conversații despre viitor.

Într-un articol recent, el discută posibilitatea ca, în doar câţiva ani, femeile însărcinate să ajungă la posibilitatea de a merge la genetician să discute anumite „opţiuni de îmbunătăţire” pentru copilul lor încă nenăscut. Acest lucru este posibil prin tehnologia de editare genetică CRISPR (n.trad.: descoperită în 2012, permite cercetătorilor să facă modificări precise în puncte specifice de pe ADN).

Oamenii de ştiinţă fac paşi importanţi spre a „edita” un embrion pentru a elimina gene problematice, reducând astfel probabilitatea apariţiei anumitor boli şi anomalii fizice. Totuşi, are, de asemenea, sens că fenomenul va ajunge mai departe, până la crearea de „supercopii”.

Articolul integral pe libertatea.ro