Apelul lui Băsescu către Antonescu: Puteţi să nu le primiţi jurământul lui Şova şi Corlăţean

0
5
Apelul lui Băsescu către Antonescu: Puteţi să nu le primiţi jurământul lui Şova şi Corlăţean

El a spus că este “o mare eroare” desemnarea lui Dan Şova ca ministru, “având în vedere reacţiile care pot să apară împotriva Guvernului ca urmare a afirmaţiilor antisemite pe care acesta le-a făcut”.

 

“Nimeni în Europa civilizată nu iartă antisemitismul”, a afirmat preşedintele suspendat.

 

Băsescu a mai spus că o altă “mare eroare” o reprezină şi desemnarea lui Titus Corlăţean la Ministerul de Externe.

 

“Corlăţean este ministrul care a contrasemnat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care s-au redus atribuţiile Curţii Constituţionale. Acest lucru va avea un impact extraordinar asupra credibilităţii Ministerului de Externe al României”, a susţinut Băsescu.

 

El a făcut un apel la Crin Antonescu să nu le primească acestora jurământul de învestitură.

 

“Fac apel la preşedintele interimar Crin Antonescu: încă nu e prea târziu, puteţi să nu le primiţi jurământul lui Şova şi lui Corlăţean. E o sugestie pentru binele României”, a adăugat Băsescu.

 

În ceea ce îl priveşte pe fostul ministru de Externe Andrei Marga, preşedintele suependat a spus că acesta “era o calamitate penttru România”.

 

“Marga era o calamitate pentru România. Nepregătit pentru asemenea funcţii, cu idei puţine, lipsit de fantezie şi de credibilitate. Şi el neştiutor de carte în ale externelor”, a mai spus Traian Băsescu.

 

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.