AcasăEconomieApple şi Amazon au pierdut câte 830 de miliarde de dolari în...

Apple şi Amazon au pierdut câte 830 de miliarde de dolari în 2022

Capitalizările Apple şi Amazon au scăzut cu câte 830 de miliarde de dolari în 2022, sumă de 8 ori mai mare decât capitalizarea Intel, de 10 ori mai mare decât cea a PayPal, de 18 ori mai mare decât capitalizarea Snowflakes şi de 49 de ori mai mare ca cea a Rivians, transmite Reuters.

Uneori este nevoie de puţină perspectivă pentru a determina cu adevărat amploarea unei statistici specifice. Acesta este cazul pierderilor gigantice înregistrate de Apple şi Amazon anul trecut.

Cele două companii au înregistrat cele mai mari pierderi de capitalizare de piaţă în 2022. Capitalizarea Apple a pierdut 846,34 miliarde dolari, iar cea a Amazon scăzut cu 834,06 miliarde dolari.

Capitalizarea pieţei măsoară valoarea combinată a tuturor acţiunilor unei companii.

Valoarea pierdută de fiecare dintre cele două companii depăşeşte valoarea totală a altor acţiuni de tehnologie.

Bespoke Investment Group a numit cifrele ”uimitoare”, într-un tweet.

Acţiunile Amazon au scăzut pe măsură ce câştigurile companiei s-au diminuat, iar previziunile pentru trimestrul al patrulea au fost descurajatoare.

Performanţa companiei a fost în concordanţă cu sectorul tehnologic în general, care a fost afectat de creşterea ratelor dobânzilor, încetinirea publicităţii pe internet şi alţi factori.

În ciuda faptului că a fost unul dintre puţinele nume mari din tehnologie care a evitat o scădere a veniturilor, acţiunile Apple au avut probleme din cauza întrebărilor legate de popularitatea noilor sale produse şi a dificultăţilor cu livrările de iPhone 14 în timpul sezonului de sărbători, din cauza restricţiilor pentru Covid-19 în principala sa fabrică din China.

De asemenea, Apple a încetinit ritmul angajărilor împreună cu alte companii din sector, din cauza creşterii îngrijorărilor cu privire la o potenţială recesiune, care ar putea dilua cererea.

Capitalizarea Apple a scăzut marţi la sub 2.000 de miliarde de dolari, pentru prima oară din luna mai 2022.

Comparativ cu capitalizarea Meta Platforms, de 315,56 de miliarde de dolari la sfârşitul anului trecut, valoarea de piaţă a Amazon era de peste două ori mai mare, de 856,94 miliarde de dolari.

Pe 30 decembrie, Apple avea o capitalizare de câteva ori mai mare, de 2.067 miliarde de dolari.

Ultimele Articole