AcasăExterneAsasinat: Colaboratorul rușilor din Herson a murit, după ce a fost împușcat...

Asasinat: Colaboratorul rușilor din Herson a murit, după ce a fost împușcat în apropierea casei

Unul dintre colaboratorii rușilor din regiunea Herson, Vitaly Guru, a murit în urma rănilor grave, după ce a fost împușcat de partizanii ucraineni în apropierea casei.

“Vitaly Guru, şeful-adjunct al administraţiei din Novaia Kahovka, responsabil cu serviciile comunale, a decedat în urma rănilor”, a precizat sâmbătă seara un responsabil local, Katerina Gubareva, pe Telegram.

Partizanii ucraineni au încercat să-l asasineze pe unul dintre colaboratorii rușilor din regiunea Herson, transmite Nexta citând presa rusă.

Presa rusă a relatat că un colaborator, Vitaly Guru, a fost împușcat sâmbătă în apropierea casei sale. Bărbatul a fost internat în stare gravă la spital.

Guru a început să coopereze cu autoritățile de ocupație de la începutul războiului declanșat de Vladimir Putin.

Autoritățile ucrainene au reținut alți 8 presupuși colaboratori în regiunea Donețk, potrivit Kyiv Independent.

Potrivit anchetatorilor, deținuții sunt suspectați că au divulgat informații forțelor ruse invadatoare despre locul în care se află soldații ucraineni și despre mișcările de echipamente și vehicule militare.

De asemenea, Serviciul de informații al Ucrainei a reținut doi presupuși colaboratori în regiunea Nikolaev. SBU îi suspectează că au scurs informații către forțele ruse, ceea ce a dus la distrugerea infrastructurilor de construcții navale din portul Nikolaev.

Scurgerea unor astfel de informații în timpul legii marțiale se pedepsește cu până la 12 ani de închisoare.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.