x


 • EUR
  4.6497
  USD
  3.9565
 • 8° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  56%
  Presiune

  34101 hPa
string(17) "finante-personale"

Avertismentul fără precedent al baronului Rothschild, unul dintre cei mai puternici și influenți bancheri din lume: A venit sfârșitul banilor ieftini

Jacob Rothschild, 81 de ani, şeful RIT Capital Partners, unul dintre cele mai influente fonduri de investiţii din lume cu 2,8 mld. lire sterline active, avertizează într-un raport intern pentru acţionari că nu este momentul potrivit pentru investitori să îşi asume riscuri, în contextul în care preţul acţiunilor a crescut fără precedent, iar creşterea economică nu este sigură.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.09.2017, 13:30 | Actualizat: 07.09.2017, 13:30

El spune că perioada de relaxare monetară ar putea să fi ajuns la final. „Problemele geopolitice rămân răspândite şi devin din ce în ce mai greu de rezolvat. Noi menţinem o expunere moderată pe pieţele de capital şi ne-am diversificat activele spre investiţii unde creşterea vine din catalizatori pe care îi putem identifica, şi pe investiţii care sunt expuse la trenduri structurale pozitive pe termen lung”.

 

Rothschild este interesat în principal de investiţii în acţiuni care vor beneficia de impactul noilor tehnologii, dar şi de pieţele din Estul Extrem, care vor fi influenţate de creşterea cererii consumatorilor din Asia. RIT Capital Partners a avut un randament de 4% pe primul semestru al anului.

 

sursa: ZF