x


 • EUR
  4.6975
  USD
  4.1192
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(10) "tehnologie"

Avertismentul FBI, CIA și NSA: Nu cumpărați aceste mărci de telefoane

Șefi ai celor mai importante structuri de informații din SUA au afirmat în fața Senatului că nu îi sfătuiesc pe americani să cumpere produse Huawei.

Author: Mihai Voican | Sursa: Antena 3 | Publicat: 14.02.2018, 13:42 | Actualizat: 14.02.2018, 20:14

Printre aceștia, șefii CIA, FBI și NSA și-au exprimat neîncrederea în producătorii chinezi Huawei și ZTE, afirmând că există un risc mare ca acestea să fure informații și să facă ”spionaj nedetectat”.

 

Îndemnul a fost făcut în Senatul american, în cadrul unei ședințe la care au participat șefii FBI, CIA, NSA, dar și Directorul Serviciilor Americane de Informații.

 

Guvernul este „foarte îngrijorat” cu privire la faptul că anumite companii străine, „care nu împărtășesc valorile noastre”, pot avea acces la rețeaua americană de telecomunicații, a spus directorul FBI, Chris Wray.

 

Potrivit acestuia, aceste companii sunt capabile de a „fura informații sau de a le modifica într-un mod malițios”. De asemenea, Wray a menționat „spionajul nedetectat” printre posibilele riscuri.

 

Drept răspuns la aceste declarații, purtătorul de cuvânt al Huawei a spus că Guvernul SUA întreprinde acțiuni pentru a „pune piedici” activității Huwai pe piața americană.

 

„Huawei se bucură de încredere a guvernelor și consumatorilor din peste 170 de țări și prezintă același risc pentru securitatea cibernetică pe care îl prezintă orice alt furnizor din domeniul tehnologiilor informației”, a spus acesta.