x


  • EUR
    4.8730
    USD
    4.1103
string(12) "publicfeedcp"

Bani din elicopter, acum și în România. Aproape 10.000 de lei pentru fiecare…

Anunțul a fost făcut de către ministrul Economiei Virgil Popescu. Mai trebuie doar să fie semnate contractele pentru a intra în posesia banilor.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.11.2020, 11:52

Pentru schema de ajutor referitoare la capitalul de lucru al firmelor mici și mijlocii (ajutor în valoare de 2,000 de euro), evaluarea va începe luni, spune ministrul.

„Banii se găsesc deja în momentul de față în bănci, întreprinzătorii nu trebuie să facă decât să încarce în aplicație contractul semnat și în maximum două zile banii le vor intra în cont. Referitor la schema 2, aceeași valoare va  începe luni dimineață și estimăm că la jumătatea săptămânii banii pentru schema din primul calup va începe plata”, a declarat Popescu.

 

Urmează arestări la Piatra Neamț! Pe listă ar fi doi PSD-iști

 

Ministrul spune că procedurile au fost întârziate din cauza unor probleme tehnice, probleme care urmează să fie remediate.

 

Cât privește schema de ajutor referitoare la capitalul de investiții, aceasta ar putea fi lansată săptămâna viitoare.

 

România și Irlanda, singurele piețe auto pe plus din UE

 

Mai întâi, însă, trebuie aprobate în guvern câteva modificări legislative.

 

„Există în continuare un proces care întârzie – o verificare a unei declarații. Analizăm în momentul de față cu STS ca până la sfârșitul săptămânii să automatizăm complet și acest proces în așa fel încât să de săptămâna viitoare să putem merge cu calupuri de 10.000 mult mai mult. Ceea ce îmi doresc eu este ca până la sfârșitul lunii majoritatea banilor să intre deja în conturi întreprizătorilor. Săptămâna viitoare lnsăm și măsura 3 – măsura de investiții. Vom lansa periaoda premergătoare de înscriere pentru programele Electric Up în așa fel încât săptămâna viitoare să putem lansa spre sfârșitul săptămânii programul Electric Up”, a arătat Virgil Popescu.

 

Prin schema de ajutor Electric Up (pentru care înscrierile vor începe săpătmâna viitoare), se vor putea acorda fonduri nerambursabile de câte 100.000 de euro pe beneficiar.

 

Astfel,  proprietarii de pensiuni, hoteluri și alte firme HoReCa pot să-și monteze panouri solare și stații de alimentare pentru autoturismele electrice.