AcasăNEWSBani mai mulți pentru campionii României! Anunțul lui Ciucă

Bani mai mulți pentru campionii României! Anunțul lui Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că guvernul va crește cu 50% premiile în bani pentru sportivii care au avut rezultate excepționale în ultima lună la mai multe discipline sportive – natație, atletism, canotaj, scrimă, tenis de masă, haltere.

”Am avut o discuție cu ministrul Finanțelor și am decis ca în ședința viitoare de guvern să majorăm premiile care vă sunt acordate cu 50%. Este un gest cât se poate de firesc în baza resurselor pe care le avem. Am făcut un gest pentru a recompensa meritul lui David Popovici după 48 de ani. Am fi vrut să facem același premiu pentru toată lumea, dar în momentul de față bugetul atât ne permite”, a spus premierul Ciucă într-o ceremonie desfășurată la Palatul Victoria.

La ceremonie au participat sportivii, antrenorii, șefii de federații și conducerea Comitetului Olimpic Român, dar a lipsit ministrul Sportului, Eduard Novak.

Competițiile la care sportivii români au obținut medalii:

TENIS DE MASĂ – Campionatele Europene pentru Juniori, Serbia; Campionatele Europene Individuale Seniori, Munchen, Germania;
TENIS- Finala junioarelor – U14 Wimbledon
CANOTAJ – Campionatul European de Canotaj de la Munchen
ATLETISM – Campionatele Europene de atletism de la Munchen
SCRIMA – Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt)
KAIAC-CANOE – Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen
JUDO – Campionatul Mondial de Juniori, categoria -90 kg, Ecuador.

Pentru că unii sportivi se află la competiții internaționale sau în cantonament, precum campionul la natație David Popovici, aceștia nu au luat parte la ceremonia organizată la sediul Guvernului.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.