BNR va plăti luna aceasta aproape un milion de euro pentru achiziția a 12 maşini de teren

0

Cursa cu preţurile este mai uşor de câştigat la volanul unei maşini de lux. Aşa se pare că gândesc oficialii Băncii Naţionale care îşi cumpără în această lună 12 maşini.

BNR dă pe maşini, mai exact pe cele de teren, 83.000 de euro fără TVA, pe bucată. În total nota de plată este ameţitoare – aproape un milion de euro, mai exact 996.720 euro, fără TVA. Banii ar ajunge pentru cumpărarea a 100 de Dacia Logan complet echipate, însă cu greu putem găsi maşini de teren atât de scumpe. Cu greu, dar nu imposibil, pentru că există câteva oferte, chiar dacă le numeri pe degete.

BNR poate cumpăra de exemplu 12 Mercedes-Benz Clasa ML 63 AMG. Costă între 80 şi 100 de mii de euro în funcţie de dotări şi au peste 500 de cai-putere.

Un alt exemplu ar fi un SUV Range Rover de 80 de mii de euro, model care însă are o motorizare mai slabă, doar 272 de cai putere.  Dacă BNR preferă modelele germane, iată încă un exemplu, BMW X6 SUV de 78 de mii de euro. Are motor de peste 400 de cai putere şi un consum mixt, urban şi extra-urban de 12.5 litri la suta de kilometri.

Citeşte mai mult pe Realitatea.NET