Brânza bulgarească cu lapte din România îşi face loc la noi în hypermarket. Se vinde sub marcă proprie la preţuri mici

România, alături de Grecia, a devenit cea mai importantă pieţă de desfacere pentru brânza bulgărească care se găseşte tot mai mult pe rafturile magazinelor româneşti, în hypermarketuri sub mărcile private sau în magazinele mai mici din anumite zone ale ţării. Este o brânză de calitate, spun specialiştii în domeniu, cu un preţ însă mult mai mic decât cea românească. Aceasta cu toate că materia primă folosită de bulgari provine, în mare parte, şi din România. „Brânza a rămas un produs de export important în Bulgaria. În 2016, s-au exportat 20.900 de tone de brânză, cu 2,2% mai mult decât în 2015, cele mai importante pieţe de desfacere fiind Grecia, România, Germania şi SUA. Cele mai recente date, din iulie 2017, indică însă o stagnare a exporturilor, la 12.000 de tone.Cele mai mari cantităţi au ajuns în Grecia şi România”, arată un document al Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA) consultat de ECONOMICA.NET.

Articolul integral pe  ECONOMICA.NET

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed