x


 • EUR
  4.5988
  USD
  3.9154
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  35 km/h
  Umiditate

  97%
  Presiune

  33695 hPa
string(14) "techampscience"

București, noul Silicon Valley al Europei de Est

Bucureştiul îşi consolidează tot mai pu­ter­nic poziţia de Silicon Valley al Europei de Est, devenind un hub regional de IT tot mai efervescent şi un magnet pentru in­ves­­tiţii. Dacă acum câţiva ani firmele de tehno­lo­­gie veneau în România pentru servicii de su­port, dezvoltarea de produse şi de IP (intel­lectual property) a ajuns acum o prio­ritate, în condiţiile în care companiile au înce­put să vadă industria locală ca un „izvor“ de talente.

Author: Mihai Voican | Sursa: zf.ro | Publicat: 09.06.2017, 8:50 | Actualizat: 09.06.2017, 8:50

„Bucureştiul este Silicon Valley al Euro­pei de Est. Este multă valoare în Româ­nia pen­tru noi. Avem 140 de angajaţi în toată lu­mea, însă cel mai mare birou al nostru este la Bucureşti, cu 100 de oameni. Este construit pe o investiţie pe termen lung. Este mult talent aici, oamenii lucrează într-o cultură similiară cu vestul Europei sau SUA“, a spus Erik Barraud, VP Product la AdsWizz, o firmă care ajută platforme audio precum Deezer sau Spotify să îşi monetizeze conţinutul.

 

El a vorbit în cadrul unei ediţii speciale a ZF Live de la DevTalks, cea mai mare întâlnire a dezvoltatorilor de software din România, care a avut loc ieri în Bucureşti, la Romexpo.

 

Competiţia este din ce în ce mai mare pe piaţa de IT din România, la fel şi cererea de talente, ceea ce propulsează salariile din in­dus­trie. Tot mai multe companii deja prezente caută să recruteze IT-işti şi ingineri, în ciuda deficitului de programatori. „Astăzi avem mai mult de 800 de oameni în România şi vom ajunge la 1.000 de oameni până la sfârşitul anului. Vrem ca până în 2020 să ajungem la 2.000 de angajaţi pe plan local. În sectorul local vom creşte pe zona de servicii financiare, telecom şi în sectorul aerospaţial“, a spus Philippe Beucher, Executive Managing Director la firma de consultanţă şi IT Capgemini.

 

Companiile prezente în România cer creş­terea numărului absolvenţilor de IT, în con­diţiile în care una dintre cele mai mari creşteri la PIB este adusă de sectorul de informaţii şi tehnologie.

 

„Ar fi un tren ratat să nu exploatăm acest atu pe care îl avem. Ne uităm la calitatea ingi­nerilor şi softiştilor pe care îi găsim în piaţă şi ne focusăm să îi aducem în compania noastră. Am început activitatea în România acum doi ani cu o echipă mică. În acest moment creştem într-un ritm susţinut, avem momentan 300 de ingineri IT, în ultimul an am angajat apro­ximativ 100 de persoane“, a spus Marian Ion, CEO ING Software Development Center, cel mai mare centru de dezvoltare al grupului la nivel european, care dezvoltă aplicaţii de internet banking şi de analiză din România pentru mai multe ţări.

 

Citește mai departe pe ZIARUL FINANCIAR.