AcasăEconomieBulgaria a devenit destinaţia turistică preferată a britanicilor, devansând Rio de Janeiro...

Bulgaria a devenit destinaţia turistică preferată a britanicilor, devansând Rio de Janeiro sau Sydney

Turiştii britanici au renunţat să-şi mai petreacă vacanţa de vară în locuri celebre precum Rio de Janeiro sau Sydney şi preferă litoralul bulgăresc al Mării Negre, în primul rând pentru că aici preţurile sunt foarte mici, arată un studiu publicat de The Daily Mail.

“Costa Del Black Sea?” (Costa Del Marea Neagră? – n.r.), se întreabă cotidianul britanic în titlu, într-un joc de cuvinte care trimite la numele staţiunii spaniole Costa del Sol. “Cu toţii mergem într-o vacanţă de vară. În însorita Bulgarie. Sau poate în Tunisia. Dar categoric nu mergem în Brazilia. Şi cu siguranţă nu vom vizita Australia. Cel puţin, aşa stau lucrurile dacă ar fi să dăm crezare rezultatelor curioase ale unui nou sondaj, care realizează un clasament al plajelor din întreaga lume preferate de turiştii britanici”, scrie The Daily Mail.

Studiul, realizat de YouGov şi Centre for Economics and Business Research, la comanda site-ului de cumpărături online Kelkoo, indică faptul că litoralul bulgăresc al Mării Negre este cel mai înţesat de turişti britanici. În plus, sondajul dă o adevărată lovitură celebrei plaje Bondi din Sydney, care ocupă un surprinzător loc 20, comentează publicaţia britanică. Există, totuşi, o explicaţie sensibilă pentru eşecul înregistrat de Sydney – sondajul clasează plajele în funcţie de câţiva factori, inclusiv preţul zborului până la aceste destinaţii. Citeşte mai mult pe Realitatea.NET

Ultimele Articole