Cum „desface” Udrea Inspectoratul de Stat în Construcţii

La sfârşitul lunii iulie, ministrul Elena Udrea anunţa că în această toamnă se va trece la reorganizarea ISC, ce va duce la dispariţia a 125 de posturi, cele mai multe de şefi, şoferi şi secretare. În plus, potrivit declaraţiilor ministrului, această reorganizare ar duce la reducerea cu 18% a personalului şi cu 15% a cheltuielilor. ISC are peste 850 de angajaţi în toată ţara.

 

Acum, MDRT are în consultare interministerială un proiect de act normativ pentru aprobarea structurii organizatorice și a numărului maxim de posturi, precum și a normării parcului auto și a consumului de
carburanți ale ISC.

 

Prin reducerea numărului de posturi și redistribuire, MDRT preconizează o economie la bugetul de stat prin cheltuielile cu personalul de aproape un milion de euro, media anuală pentru o perioadă de cinci ani, după cum urmează: pentru 2012 se economisesc 4,3 milioane lei, pentru 2013 4,9 milioane lei, iar pentru 2014 5,6 milioane lei, pentru 2015 6,4 milioane lei. În total, se vor economisi 5,8 milioane de euro pentru perioada 2011-2015, valoare calculată de MONEY.ro la un curs leu euro de 4,35.

 

Cum se face restructurarea

Din cele 42 de posturi de director vor rămâne doar 16 posturi de conducere, din care opt posturi de director regional și opt posturi de director regional adjunct. „Noile posturi vor fi create prin transformarea unei părți din cele existente, iar diferența de 26 de posturi de conducere, respectiv de director, se va reduce, urmând ca personalul afectat de reducere să fie redistribuit, în limita posibilităților oferite de noua structură si în funcție de nota obținută la concursul organizat”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

 

Numărul șefilor servicius e va reduce de la 59, la 22, iar din diferența de 37 de posturi de șef serviciu, patru posturi vor fi transformate în șef birou, suplimentându-se numărul de șefi de birou de la nouă posturi în prezent la 13 posturi în viitoarea structură. Restul de 33 de posturi de șef serviciu vor fi transformate din funcție de conducere în funcție de execuție, de inspector de specialitate, suplimentându-se la numărul existent de 474 de posturi, în prezent, rezultând 507 posturi în viitoarea structură.

 

Numărul de revizori contabili se va diminua de la 59 de posturi, în prezent, la 29 de posturi, în viitoarea structură, iar excedentul de 30 de posturi se va transforma în posturi de expert.

 

„În prezent avem 34 de posturi de expert, iar în viitor se vor mai înființa încă 58 de posturi prin transformarea posturilor supuse restructurării, rezultând un total de 92 de posturi de expert, astfel: 34 de posturi de expert deja existente; 30 de posturi de expert ce provin din transformarea celor 30 de posturi de revizor contabil ce sunt excedentare și 28 de posturi de expert ce provin din transformarea unui număr de 28 de posturi de stenodactilograf, din cele 52 existente în prezent”, se mai arată în documentul citat.

 

Ce posturi se  mai desființează

Din cele 18 posturi de subingineri vor rămâne 12 posturi, cele două posturi de funcționari vor fi desființate, din cele 52 de posturi de stenodactilografi, 28 vor fi transformate în posturi de expert, iar restul se vor desființa. De asemenea, din 28 de referenț vor rămâne doar doi, iar din cei 65 de  șoferi, vor mai rămâne doar 24.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed