AcasăMoney&PeopleVei fi uimit să afli care este cel mai bogat cântăreț din...

Vei fi uimit să afli care este cel mai bogat cântăreț din lume! Are și origini românești

Revistele și site-urile de specialitate sunt cu ochii pe averile celor mai populari artiști ai momentului și prezentater în topuri în care fluctuează anual. Este vorba de sume strânse de sute de milioane de dolari.

În ultimul deceniu, în fruntea clasamentelor se regăsesc aceleași sonore nume ale ultimelor decenii, cele al marilor Paul McCartney, Madonna, Celine Dion, Bono (U2), Beyonce, Rihanna, Elton John, Bruce Springsteen ori Mike Jagger (Rolling Stones). Artiști ce au făcut bani din muzică, însă și-au sporit veniturile prin afaceri conexe.

 Însă, în lunga istorie a muzicii rămâne  nedetronat numele muzicianului Herb Albert (88 ani), jazzmanul care a reușit să strângă cele mai multe sute de milioane strict de pe urma muzicii sale. Trompetistul este considerat unul dintre cei mai influenți oameni din industria muzicală de zeci de ani, cu succese pop, r&b, și jazz, înregistrare cu trupa sa faimoasă, The Tijuana Brass.

Herb Albert este cel mai bogat cântăreț din lume, cu averea strânsă strict din muzică! Are și origini românești

Herbert Albert este fiul unor imigranți evrei din România și Ucraina. Din copilărie a învățat să cânte la trâmbiță (”bunicul” trompetei de astăzi) și a rămas în istoria muzicii drept singurul artist care a atins prima poziție a clasamentelor muzicale cu un cântec instrumental și, în paralel, unul vocal.

Muzicianul are o întreagă colecție de Premii Grammy (1965, 1966, 1979, 1997), steaua sa se află pe faimosul Hollywood Walk of Fame. Averea sa, 850 milioane de dolari doar de pe urma carierei muzicale.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.