Care sunt judeţele problemă ale băncilor din România. Vezi topul restanţierilor

Restanţele populaţiei şi firmelor continuă să crească: în februarie, credite, în valoare totală de peste 800 de milioane de lei, au devenit restante. Întârzierile la plată au ajuns la 17,6 miliarde de lei, echivalentul a 8,4% din totalul portofoliului de credite, potrivit datelor BNR. Judeţele Galaţi şi Ialomiţa conduc detaşat în topul clasamentului, cu o rată a restanţelor de peste 14%. Urmează Bistriţa Năsăud şi Alba, unde creditele cu probleme au o pondere de 13% în totalul împrumuturilor.

 

La polul opus se regăseşte judeţul Gorj, cu o rată a restanţelor mai mică de 5%. Performanţe bune au mai înregistrat şi judeţele Dâmboviţa, Vâlcea şi Teleorman. În Capitala, cea mai mare piaţă pentru credite, băncile au marcat restanţe de 6,4 miliarde de lei, aproape o treime din totalul la nivel naţional.

 

Totuşi, rata restanţelor este, în Bucureşti, uşor sub media naţională. Dincolo de problemele actuale, bancherii au simţit că în România e rost de făcut bani şi au început să devină mai optimişti. Potrivit revistei Money Express, UniCredit Ţiriac Bank, a şaptea bancă de pe piaţa locală, plănuieşte să deschidă 300 de noi unităţi până în 2015. Unicredit are, acum, în România 235 de sucursale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed