AcasăActualitateCare sunt țările din Europa cu cel mai scump internet mobil. Pe...

Care sunt țările din Europa cu cel mai scump internet mobil. Pe ce loc se află România

Care sunt țările din Europa cu cel mai scump internet mobil. Pe ce loc se află România. Prețurile pentru internet în UE diferă de la o țară la alta și ajung chiar și la 12 dolari.

Conform unui studiu realizat de Cable.co.uk, România se află în categoria țărilor în care 1 GB de date mobile costă, în medie, între 1 și 2 dolari.

În ceea ce privește prețul mediu la nivel european, acesta de 1,89 dolari pentru 1 GB, în țara noastră. Cel mai ieftin preț găsit, după analizarea a 19 planuri tarifare, era de 0,13 dolari, iar cel mai scump de 4,9 dolari, potrivit go4it.ro.

La jumătatea anului trecut, mai mult de jumătate (55%) dintre conexiunile la internetul mobil din România erau la viteze 4G, potrivit ANCOM. Numărul total al conexiunilor era de 19,6 milioane. Arbitrul pieței telecom mai arăta și că două treimi dintre utilizatorii din România nu îşi limitau consumul de date.

Prețurile vor continua să scadă, pe măsură ce rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă crește și mai mult. În ultimii cinci ani, operatorii de telefonie mobilă au atras peste un miliard de noi clienți.

Grecia are cel mai scump internet mobil din Europa, cu un cost de 12,06 dolari pe 1GB de date. Aceasta este urmată de Elveția, cu 8,38 de dolari și Cehia cu 7,95 de dolari.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.