AcasăTech&ScienceCare sunt toate diferențele dintre telefoanele Samsung Galaxy Note 20 și Samsung...

Care sunt toate diferențele dintre telefoanele Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra?

Așa cum cu siguranță mulți fani Samsung își amintesc prea bine, în anul 2019, coreenii au lansat în seria Note 10 două telefoane și anume Samsung Galaxy Note 10 și Samsung Galaxy Note 10+ dintre care primul era doar un telefon obișnuit pe care se putea folosi stiloul S Pen în timp ce al doilea succesorul de drept al mult apreciatei game. În anul 2020 pe de altă parte, prăpastia dintre Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra s-a adâncit și mai mult, iar cele două terminale au ajuns să fie cum nu se poate mai diferite. Iată mai exact ce au ele în comun și prin ce se deosebesc.

 

Design

 

Tebuie să menționăm în primul rând faptul că telefonul Samsung Galaxy Note 20 Ultra este fabricat din Gorilla Glass 7, în timp ce Samsung Galaxy Note 20 din policarbonat, motiv pentru care există o diferență ca de la cer la pământ în ceea ce privește aspectul celor două terminale. Dar asta nu ar fi neapărat o problemă deoarece oricare din cele două dispozitive poate fi dotat cu un set de huse Samsung Galaxy Note 20 sau huse Samsung Galaxy Note 20 Ultra de la Itelmobile pentru un plus de personalitate.

 

Display

 

Rata de reîmprospătare a ecranului de 120 Hz a terminalului mai scump oferă o experiență de utilizare net superioară față de rata de împrospătare de doar 60 Hz a terminalului mai ieftin. Mai mult există o mare diferență între dimensiunile ecranelor, Samsung Galaxy Note 20 Ultra având o diagonală de 6.9 inchi, aproape de dimenisunea unei tablete, în timp ce Samsung Galxy Note 20 o diagonală de doar 6.7 inchi.

 

Hardware

 

La capitolul hardware lucrurile se mai echilibrează puțin, ambele telefoane fiind dotate cu câte un procesor Qualcomm SD865 Plus sau Exynos 990 în funcție de piața de desfacere, 8 GB de memorie RAM și 128 sau 256 GB de memorie internă. Există totuși și o variantă mai potentă a telefonului Samsung Galaxy Note 20 Ultra cu 12 GB de memorie RAM și 512 GB de memorie internă, dar ca pentru orice altă serie, era necesar ca flagship-ul să aibă și astfel de opțiuni.

 

Camere

 

Camerele foto sunt unul din principalele motive pentru care alegem să ne schimbăm telefoanele. De aceea vom acorda acestui detaliu ceva mai multă atenție, descriind pe larg sistemul de fotografiere al fiecărui telefon în parte. Camera din spate a telefonului Samsung Galaxy Note 20 Ultra este formată dintr-un obiectiv principal de 12 MP și f/1.8, unul ultra-wide de 12 MP și f/2.2 și unul zoom de 12 MP și f/3.0 și Space zoom de 50x. Pe de altă parte, camera din spate de la Samsung Galaxy Note 20 are un obiectiv principal de 12 MP cu f/1.8, unul ultra-wide de 12 MP cu f/2.2 și unul zoom cu 64 MP, f/2.0 și zoom de 30x. La o privire mai atentă, aceste lentile s-ar putea să ți se pară destul de cunoscute și ai și de ce pentru că ele sunt aproape identice cu cele ale telefoanelor din gama S20, cu excepția faptul că Samsung Galaxy Note 20 Ultra are un zoom de doar 50x spre deosebire de Samsung Galaxy S20 Ultra cu al său zoom de 100x. Dar revenind la comparația dintre cele două telefoane care fac subiectul articolului nostru, în timp ce sistemul telefonului Samsung Galaxy Note 20 nu este deloc de lepădat, nici nu putem spune că se apropie măcar ca performanțe de cel al telefonului Samsung Galaxy Note 20 Ultra, cel din urmă fiind o alegere mult mai bună pentru pasionații de fotografie.

 

În loc de concluzie

 

Pâna la lansarea unei noi serii de telefoane Samsung Galaxy Note, avem de ales între un telefon bun și destul de convenabil ca preț și unul cu adevărat ultra. Despre Samsung Galaxy Note 20 Ultra putem spune cu mâna pe inimă că este un telefon excepțional din toate punctele de vedere. Dar în ceea ce-l privește pe Samsung Galaxy Note 20 uneori avem impresia că avem de-a face cu un telefon lite, dar cu câteva caracteristici premium.

 

 

Ultimele Articole