AcasăExterneCasa Albă promite „sancțiuni internaționale”! „Rusia va deveni o paria”

Casa Albă promite „sancțiuni internaționale”! „Rusia va deveni o paria”

Sancţiunile internaţionale promise de occidentali dacă preşedintele rus Vladimir Putin decide să trimită trupe pentru a invada Ucraina vor face din Rusia un „paria”, a avertizat vineri un înalt responsabil de la Casa Albă, conform Agerpres, careă AFP.

„Ea ar deveni o paria pentru comunitatea internaţională”, le-a declarat jurnaliştilor consilierul adjunct la securitate naţională pentru economie internaţională al Casei Albe, Daleep Singh.

În plus, Rusia ar fi „izolată de pieţele financiare mondiale şi lipsită de cele mai sofisticate aporturi tehnologice”, a precizat el înainte de a adăuga că Statele Unite sunt „pregătite” în cazul utilizării de către Rusia a resurselor energetice ca pârghie de presiune.

„Am luat măsuri (…) pentru a ne coordona cu cei mai mari consumatori de energie şi producători de energie pentru a ne asigura că avem aprovizionare continuă cu energie şi pieţe stabile de energie”, a susţinut Daleep Singh.

Washingtonul a afirmat deja că gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania pe mare, nu va intra în funcţiune dacă Moscova va ataca Ucraina.

În cursul aceleiaşi conferinţe de presă, consilierul Casei Albe pentru securitate cibernetică, Anne Neuberger, a acuzat Rusia că este „responsabilă” pentru ultimele atacuri cibernetice care au vizat marţi mai multe site-uri militare oficiale ucrainene şi de la două bănci de stat, atacuri pentru care Kremlinul a negat orice responsabilitate.

Sursa foto: Facebook / Минобороны России
(@mod.mil.rus)

Ultimele Articole