Cât este de util un chromecast și ce avantaje îți oferă?

0
8
Cât este de util un chromecast și ce avantaje îți oferă?

Evoluția amplă și periodică a tehnologiei ne facilitează viața de zi cu zi transformând munca și relaxarea în activități mai plăcute și mai deosebite ca niciodată. Iar un adevărat pasionat de tehnologie va fi în permanență la curent cu cele mai noi lansări tehnologice, pe care le va adăuga rând pe rând la propria sa colecție. Chromecast-urile sunt doar o parte din dispozitivele tehnologice care pot fi adăugate la colecția ta astfel încât să-ți redefinești experința de relaxare din confortul casei tale și nu numai. Dacă este prima dată când întâlnești denumirea unui astfel de chromecast și nu știi care sunt avantajele pe care ți le oferă, cum se poate utiliza, dacă și cu ce disponibile este compatibil, precum și cât de mult trebuie să investești într-un astfel de dispozitiv, îți venim astăzi în ajutor cu un ghid complet care va răspunde la toate întrebările tale. 

 

Ce este un chromecast?

Chromecast-ul este un dispozitiv de dimensiuni reduse care se conectează la televizor pentru a-ți transforma experiența de vizionare a filmelor, a serialelor și a materialelor multimedia favorite prin intermediul televizorului propriu. Acesta este un dispozitiv acreditat conceput de către compania Google, unul dintre furnizorii de top în materie de tehnologie și internet de la ora actuală. Așa cum serviciile Google sunt extrem de importante pentru viața personală și cea personală, la fel de omniprezent se poate dovedi a fi un astfel de divice inteligent și de ultimă generație, care-și permit să te conectezi mai simplu ca niciodată la aplicațiile favorite de divertisment. 

Prin intermediul unui Chromecast poți rula cu ușurință materialele favorite de pe Netflix, HBO, YouTube, dar ai acces și la aplicațiile din Google Play de unde poți descărca nenumărate jocuri populare, la Spotify pentru playlist-ul preferat, radio și multe altele. 

Iată așasar că, printr-o investiție minimă, te poți bucura de dispozitive inteligente care să-ți ofere acces la platformele de interes public și să te bucuri de toate avantajele pe care ți le oferă un astfel de dispozitiv în materie de divertisment și relaxare. 

 

Care sunt avantajele pe care mi le oferă un chromecast?

Un chromecast îți oferă nenumărate avantaje. Principalul avantaj de care vei dispune odată cu achiziția acestui device este transformarea pe care i-o oferă unui dispozitiv clasic, pe care-l adaptează în raport cu ultimele cerințe de pe piață.

Practic, nu vei mai fi nevoit să te raportezi exclusiv la grila de programe pe care ți-o oferă furnizorul tău de televiziune, în cadrul unui televizor clasic. Chromecast-ul îți transformă televizorul obișnuit într-un smart TV, reducând implicit costurile pe care ar trebui să le aloci unui astfel de televizor. Un chromecast are un preț de zeci de ori mai mic spre deosebire de un smart TV performant și de cea mai bună calitate, așa că vei face o economie uriașă la capitolul buget.

Un alt avantaj e că te vei putea dapta cu ușurință cerințelor moderne. Dacă ai copii și tineri în familie, cu siguranță aceștia și-au afirmat deja deschiderea față de tehnologie, iar platformele menționate anterior la care-ți oferă acces cromecast-ul sunt parte din viața lor și din tendințele de actualitate. Practic, nu vei mai fi nevoit să faci nici schimbări majore în locuință, nici investiții costisitoare, pentru a le fi pe plac copiilor și pentru a te adapta la noile solicitări. 

Cel mai benefic lucru e că te vei putea bucura de emisiunile preferate chiar și în timp ce gătești sau pe parcursul unui apel, fiind posibil să derulezi concomitent mai multe activități la un loc, fără a face niciun compromis. 

Vei realiza și o diferență majoră în ceea ce privește experiența ta de relaxare, dar și cu privire la sănătate, căci vizionând materialele favorite însuși de pe celelalte dispozitive pe care le deții (precum smartphone-ul sau tableta), nu va mai trebui să-ți forțezi ochii ca să surprinzi subtitrarea la un serial/film,  dar nici detaliile cele mai importante. Practic, atunci când ai dorința, îți poți transforma televizorul într-un vast ecran de cinema pe care să rulezi cele mai noi filme de care să te bucuri alături de familia ta, fără a mai fi nevoit să mergi la cinema sau să fii dezamăgit din prisma locurilor limitate. 

 

Cu ce device-uri este compatibil un chromecast?

Dacă până acum ești impresionat de lucrurile pe care le poate face un chromecast și îți dorești și tu unul, fără nicio îndoială vei fi interesat să afli dacă acesta este compatibil cu dispozitivele pe care le deții.

Atâta timp cât nu deții un telefon clasic sau un televizor ce nu permite conexiune tip type-C sau HDML, fără nicio îndoială chromecast-ul va fi compatibil cu dispozitivele tale. 

Tipul de conexiune diferă de la un chromecast la altul, ulterior conexiunea făcându-se prin intermediul conexiunii Wifi sau Bluetooth.  

Dacă e să vorbim despre platformele cu care este compatibilă utilizarea unui chromecast, de exemplu atunci când vrei să rulezi fișierele mmedia din memoria telefonului pe TV, vei fi încântat să auzi că acesta are o compatibilitate vastă atât cu platfformele Windows sau MAC, cât și cu cele Android sau iOS. Așadar, nu contează dacă deții un smartphone de o marcă chinezească mai puțin cunoscută, un smartphone sau o tabletă aparținută de un brand popular, fie de Apple. Compatibilitatea chromecast-ului nu se raportează la popularitatea și prețul de achiziție a celorlalte device-uri. 

 

Cât costă un chromecast?

Lucrurile pe care le poți face prin intermediul unui chromecast sunt cu adevărat minunate, dar merită acest dispozitiv implicațiile financiare?

În mod cert, da! Costurile de achiziție variază între aproximativ 180 lei și 380 lei, în funcție de performanțele fiecărui chromecast în parte. Cu cît îți dorești un chromecast mai performant, cu atât va trebui să investești mai mult/ În orice caz, dacă facem o asociere cu investiția într-un smart TV sau în orice alt dispozitiv nou, de ultimă generație, prin care te poți bucura de aceleași avantaje, vei observa că investiția financiară este de zeci de ori mai mică.

 

Câte variante de chromecast sunt disponibile?

În prezent, evoMAG îți pune la dispoziție două variante de chromecast, iar ca să înțelegi mai bine cum funcționează fiecare, prin ce se diferențiază și care este modelul care ți se potrivește cel mai bine, îți vom povesti câte puțin despre fiecare în parte. 

 

  • – Media player Google Chromecast 3, Full HD, HDMI Streaming (Negru)

Device-ul Google Chromecast 3 este un dispozitiv de mici dimensiuni care are o greutate de doar 40 grame. Acesta este echipat cu conexiune FullHD, dar și cu port HDMI, respectiv micro-USB. Nu lipsește ăn același timp și funcția de Wifi prin intermediul căreia poți asocia duspozitivele tale cu acest chromecast, astfel încât să facilitezi transferul de fișiere multimedia sau să te bucuri de emisiunile și transmisiile favorite de pe numeroase aplicații populare prin intermediul televizorului. 

Totodată, chiar dacă dispui de mai multe televizoare pe care-ți dorești să folosești dispozitivul, nu va mai fi necesar să-l instalezi de fiecare dată, la fiecare utilizare, ci o singură dată la început, economisind astfel mult mai mult timp. 

Dacă ești fericitul posesor al unei locuințe inteligente sau dacă-ți dorești un astfel de upgrade, chromecast-ul este compatibil inclusiv cu sistemele Google Home care-ți permite să acționezi device-ul inclusiv prin comandă vocală.

 

  • – Media player Google Chromecast TV, 4K, HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, Telecomanda (Alb)

Dacă ai la dispoziție un buget mai ridicat și îți dorești un chromecast mai avansat, poți investi totodată și în acest device, versiunea 4K. 

Acesta deopotrivă este un dispozitiv cu conexiune de alimentare tip type-C și adaptor HDMI. Spre deosebire de celălalt chromecast, acesta vine însoțit și de o telecomandă dedicată prin intermediul căreia îți poți seta device-ul sau să soliciți funcționarea instantanee a unor aplicații. Nu lipsește nici funcția Wifi prin care poți realiza o conexiune stabilă la rețeaua de internet din locuință, pentru o funcționare facilă și un rulaj rapid al aplicațiilor dorite.

Este însă un dispozitiv la fel de mic și compact ce cântărește doar 63 g, compatibil cu o gamă vastă de device-uri. 

Telecomanda trebuie alimentată cu ajutorul unor baterii de tip AAA și prin intermediul funcției Bluetooth și a senzorului integrat poți controla toate activitățile pe care le desfășori cu ajutorul acestuia. 

Chromecast-ul îți permite la fel de ușor să accesezi și să redai materialele favorite de divertisment, de care să te bucuri la o intensitate maximă. 

 

Ce variantă de chromecast să aleg?

Chromecast-ul potrivit nevoilor tale nu se alege în mod neapărat luând în calcul, pe primul loc, prețul de achiziție. La fel ca în cazul oricărui alt dispozitiv, trebuie să ții cont de dispozitivele tale, de necesități, cât și de aspectele tehnice ale acestora.

De exemplu, tipul de redare pe care ți-l permite televizorul tău este un aspect esențial. Îți va fi de prisos chromecast-ul 4K dacă televizorul tău nu deține această funcție, recomandat fiind în acest caz să optezi pentru Chromecast 3 cu funcția full HD (de asemenea, dacă televizorul îți permite).

De asemenea, trebuie să te asiguri că televizorul îți permite să realizezi conexiunea HDM sau type-CI, mai precis, că televizorul deține unul sau ambele porturi integrate. Dacă televizorul tău este o versiune echipată cu ambele porturi, poți opta pentru oricare dintre aceste dispozitive însă, dacă dispozitivul tău va fi dotat doar cu funcție HDMI, varianta compatibilă va fi Chromecast 3.

În același timp, dacă-ți dorești să realizezi o conexiune stabilă între un dispozitiv MAC, chromecast-ul full HD este opțiunea de care ai nevoie, în timp ce varianta care-ți oferă o viziune mai clară și mai definită poate suporta celelalte asocieri cu platforme, cum nu lipsesc de altfel nici de la chromecast 3. 

Un atuu comun este faptul că ambele vin însoțite de un adaptor pentru priză care-ți face experiența mai facilă, fără grija conectării.  

 

 

 

Cum se instalează un chromecast?

Instalarea unui chromecast este extrem de simplă pentru orice utilizator, așa că n-ar trebui să-ți faci griji în privința acestui aspect chiar dacă este prima dată când faci cunoștință și/sau achiziționezi un astfel de dispozitiv. În doar 4 pași te poți bucura de toate beneficiile pe care ți le oferă chromecast-ul. Iată cum se instalează:

 

  1. 1. Pregătește device-ul conectându-l la sursa de alimentare inclusă în pachet, prin intermediul cablului USB. 
  2. 2. Găsește port-ul HDMI prezent la televizorul tău și conectează chromecast-ul prin adaptorul aferent, introducându-l în port-ul respectiv.
  3. 3. Porrnește televizorul și setează-l pe modul HDMI astfel încât device-ul să devină funcționabil.
  4. 4. Personalizează-ți chromecast-ul și derulează toate aplicațiile favorite, bucurându-te pe deplin de momentul tău de divertisment. Prin intermediul funcției de clonare ecran sau conexiune prin cablu/Bluetooth/Wifi etc. poți partaja/viziona și materialele de pe telefon, tabletă, laptop, dar te poți folosi și de versiunea cu telecomandă pentru a-l opera mai confortabil. 

 

Cum se alimentează un chromecast?

Alimentarea unui chromecast nu este cu nimic mai dificilă spre deosebire de alimentarea unui calculator sau a unui telefon. 

Chromecast-urile disponibile la evoMAG dispun de un adaptor de alimentare care-ți permite cu ușurință să-ți alimentezi device-ul oricând și orinde. 

Trebuie să mai știi totodată că alimentarea chromecast-ului trebuie realizată pe toată perioada funcționării acestuia, așa că este bine să te asiguri că ai în preajma televizorului o priză funcțională și/sau un întrerupător generos care să-ți permită să conectezi și acest dispozitiv. 

Versiunea cu telecomandă mai necesită suplimentar și două baterii AAA după cum menționam anterior, oferind o notă de profesionalism și un confort mai sporit dacă e să analizăm părerile milioanelor de utilizatori care dețin acest chromecast în viața lor.

 

În concluzie, fie că ești un adevărat pasionat de tehnologie căruia îi place să testeze în permanență cele mai noi device-uri de pe piață, fie că-ți dorești să faci un upgrade investind într-un device de mici dimensiuni care să schimbe întru totul modul de funcționare al televizorului tău, un chromecast poate fi o investiție excelentă.

Prin intermediul chromecast-ului îți poți transforma un televizor clasic într-un smart TV de ultimă generație, de care să te bucuri alături de întreaga ta familie. Binînțeles, pe piață poți găsi numeroase opțiuni de chromecast spre deosebire de cele prezentate, aspectele tehnice ale acestora fiind cele mai importante criterii de care să ții cont înainte de a investi într-un chromecast.