Cât te costă să-ți cânte la nuntă legendarul Dan Ciotoi& Generic

”În stație la Lizeanu” ori ”Se mărită Mona” sunt cântece vedetă ale petrecerilor din ”Epoca de Aur”

Cât te costă să-și cânte legendarul Dan Ciotoi& Generic. Unul din părinții autohtonelor manele, melodiile veteranului chitarist și compozitor ce făceau furori în ultimii ani ai comunismului, sunt la fel de la modă și astăzi pentru publicul nostalgic.

Cel ce a făcut din Generic cel mai popular grup din România de la sfârșitul anilor ’80  continuă să concerteze cu aceeași frecvență pe care o avea în anii când casetele audio se dădeau pe sub mână în toată țara. Revenite în actualitate după mai mult de două decenii, marile succese ”Fratele meu”, ”În stație la Lizeanu”, Banii n-aduc fericirea”, ”S-a rupt lanțul de iubire” ori ”Se mărită Mona” se aud și astăzi în interpretarea cântărețului în vârstă de 67 de ani, asociat cu folclorul muzical urban al Epocii de Aur.

Cât te costă să-ți cânte la nuntă legendarul Dan Ciotoi& Generic

Cât te costă să-ți cânte la nuntă legendarul Dan Ciotoi& Generic

Circa 5000 de euro cere Dan Ciotoi& Generic pentru un ”recital”, fie el la aniversare, nuntă, botez ori club. Un preț extraordinar având în vedre istoria formației înființată în 1986 și care umplea stadioane și marile săli la începutul anilor ’90 iar albumele lor se vineau oficial în plină eră a pirateriei, în zeci de mii de exemplare. Neoficial audiocasetele erau multiplicate în copii de ordinul sutelor de mii.

Practic, în acea perioadă nu exista petrecere românească la care să nu se audă melodiile Generic, dar și Azur ori Albatros.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed