AcasăActualitateCâți bani câștigă un agent imobiliar. Cât de mult trebuie să muncești

Câți bani câștigă un agent imobiliar. Cât de mult trebuie să muncești

Câți bani câștigă un agent imobiliar. Cât de mult trebuie să muncești. Agenții imobiliari se bucură de o libertate când vine vorba de locul de muncă, iar aici există atât avantaje, cât și dezavantaje.

În primul rând, agenții imobiliari nu sunt obligaţi să stea 8 ore la birou, pe ei nu îi contorizează nimeni la acest capitol şi nici la câte persoane reuşesc să contacteze pe zi.

Singurul moment în care un agent imobiliar încasează bani este acela când este de faţă la semnarea unui contract de vânzare – cumpărare, iar imobilul respectiv este reprezentat de ei.

Specialiștii din domeniu spun că un agent imobiliar de succes poate să câștige chiar și 10.000 de euro într-o singură lună doar din comisioane, însă totul depinde de imobilele pe care ajunge să le vândă. Alți agenți pot câștiga în schimb doar 4.000 de lei lunar.

Mai exact, agentul imobiliar are un procent la vânzarea unui imobil pe care îl reprezintă, iar procentul este diferit. Poate fi vorba de 5%, sau chiar peste 10%.

Totul depinde de implicarea agentului imobiliar, dar și de imobilele pe care le vinde. Spre exemplu, la un apartament de 100.000 de euro, un agent imobiliar poate câștiga chiar și 5.000 sau maxim 10.000 de euro, în funcție de înțelegerea făcută.

Dezavantajul este însă acela că pot exista și perioade în care agentul imobiliar să nu poată să vândă anumite proprietăți, iar veniturile sale pot scădea.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.