Ce beneficii primesc angajații de Paște, în 2024

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paște, beneficii extra angajaților din companie. 22% nu au alocat un buget în acest scop și nu vor oferi nimic, iar 6,8% încă nu au luat o decizie finală cu privire la acest subiect.

Ca în fiecare an, primele în bani rămân stimulentul pe care îl vor primi cei mai mulți dintre angajați, fiind menționate în răspunsurile a 57,1% dintre angajatorii participanți la sondaj. 50% au inclus pe lista cu beneficii și vouchere / tichete cadou, 40,5% vor da coșuri cu produse specifice sărbătorilor, iar 16,7% oferă zile libere suplimentare. 2,4% vor organiza tombole cu premii.

Aproape 92% dintre angajatori oferă prime de Paște

Angajații români sunt familiarizați cu conceptul de beneficii extrasalariale, atât cele standard, cât și cele oferite cu ocazia sărbătorilor. Potrivit sondajului, 91,5% dintre angajatori oferă astfel de beneficii.

Chiar și pentru Paște, un procent semnificativ de angajatori alocă bugete considerabile, peste 1.000 de lei pentru fiecare angajat în 31% dintre cazuri.

Ana Călugăru, Head of Communications la eJobs România, explică că aproximativ o treime dintre beneficiile acordate de Paște se încadrează într-un buget cuprins între 201 și 400 de lei per angajat.

40% dintre angajatori au mărit primele anul acesta

Comparativ cu anul precedent, 40,5% dintre angajatori au crescut valoarea beneficiilor pentru angajați, în timp ce 52,4% au menținut aceleași plafoane bugetare. Doar 4,8% dintre angajatori au redus beneficiile, iar 2,4% nu au avut o decizie clară în acest sens.

Conform unui sondaj efectuat pe un eșantion de 120 de companii în luna aprilie, reprezentate de specialiști în resurse umane, manageri de departamente și antreprenori, primele în bani rămân cele mai dorite beneficii de către angajați, urmate de zile libere suplimentare și vouchere sau tichete cadou.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed