AcasăEconomieNewsCe trebuie să faci cu aghiasma din alți ani pe care o...

Ce trebuie să faci cu aghiasma din alți ani pe care o ții în casă

Ce trebuie să faci cu aghiasma din alți ani pe care o ții în casă. Pentru că astăzi credincioșii se vor întoarce acasă cu nouă sticlă de aghiasmă, mulți dintre ei se întreabă ce se întâmplă cu apa ținută de ani de zile în casă.

După ce este luată de la Biserică, agheasma mare trebuie să stea doar în sticle foartec urate și păstrată acasă tot într-un loc curat.

Ce trebuie să faci cu aghiasma din alți ani pe care o ții în casă

Dopul sticlei trebuie să fie bine închis, iar dacă în timp va căpăta un miros neplăcut ar însemna că sticla nu a fost destul de curată sau a fost lăsată destupată.

Chiar dacă va căpăta un miros neplăcut, ea nu se varsă niciodată în chiuvetă, ci doar într-o apă curgătoare curată sau la rădăcină unui copac.

Ce trebuie să faci cu aghiasma din alți ani pe care o ții în casă

În ceea ce privește aghiasma mai veche, toți preoţii recomandă credincioşilor să păstreaze aghiasma la loc de cinste, în sticle curate.

„Se poate bea pe nemâncate în fiecare zi, până pe 14 ianuarie, când este Odovania praznicului Bobotezei. Ea se mai poate bea în zile de post mai aspru sau la unele sărbători, cu binecuvântarea preotului duhovnic, după Spovedanie”, au spus cei de la Arhiepiscopia Tomisului.

 

Ultimele Articole