AcasăEconomieNewsCe trebuie să faci cu aghiasma imediat după ce aduci de la...

Ce trebuie să faci cu aghiasma imediat după ce aduci de la biserică

Ce trebuie să faci cu aghiasma imediat după ce aduci de la biserică. Astăzi, creștinii sărbătoresc Boboteaza, ca în fiecare an.

Boboteaza reprezintă sărbătoarea dedicată botezului Domnului în apa Iordanului și marchează încheierea sărbătorilor de iarnă, fiind totodată dintre cele mai importante sărbători populare.

Ce trebuie să faci cu aghiasma imediat după ce aduci de la biserică

Cea mai importantă tradiție de Bobotează este sfințirea apei de către preot. Apa sfințită este numită aghiasma mare, și are o putere deosebit de mare, ea purtând în sine darurile minunate ale Duhului Sfant.

Astfel, aghiasma are puterea de a sfinţi viaţa oamenilor şi a naturii înconjurătoare, iar în fiecare an, pe data de 6 ianuarie, fiecare creștin poate beneficia de apa sfinţită, pe care o poate lua în recipientele aduse de acasă, fie că vorbim de sticle sau de vase de lemn.

Ce trebuie să faci cu aghiasma imediat după ce aduci de la biserică

În momentul în care aghiasma ajunge acasă, creștinii trebuie să stropească imediat cu ea șura, garajul, animalele din grajd, pomii din livadă, casa şi interiorul casei.

Pe lângă aceste obiceiuri, aghiasma se poate bea pe nemâncate în fiecare zi, până pe 14 ianuarie, când este Odovania praznicului Bobotezei. Totodată, aghiasma se mai poate bea și în zile de post mai aspru sau la unele sărbători.

Ultimele Articole