Ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi un televizor nou în 2021

Piața televizoarelor s-a schimbat foarte mult recent, atât în ​​ceea ce privește tehnologia, cât și prețul. Noile tipuri de ecrane cu panouri cu diode emițătoare de lumină organice (OLED) și ultra-high definition (UHD sau 4K) înlocuiesc standardul 1080p cu care ne-am obișnuit.Dar pe care ar trebui să îl cumperi? Iată principalele puncte de luat în considerare atunci când cumpărăm un televizor nou.

Mergi către televizoare 4K

Dilema referitoare la rezoluția televizorului era între opțiunile de 720p (rezoluție 1.280 x 720 sau puțin sub un milion de pixeli) și 1080p (1.920 x 1.080 sau puțin peste două milioane de pixeli). Apoi a trecut la 1080p versus Ultra HD sau 4K (3.840 pe 2.160, cu opt milioane de pixeli). Acum nu mai este o întrebare: 4K a devenit standardul pentru televizoare de dimensiuni medii și mari de la fiecare producător important. Rezoluția mai mare nu mai are un preț uriaș, iar acum poți găsi un televizor 4K de 65 de inci la un preț accesibil.

Conținutul 4K este acum disponibil gratuit pe multe servicii de streaming și pe discuri Blu-ray Ultra HD, chiar dacă nu a fost încă adoptat de serviciile de televiziune prin cablu. Dacă ai o conexiune la internet foarte rapidă, poți urmări câteva emisiuni excelente pe Amazon și Netflix în 4K.

Ar trebui să aștept 8K?

Nu. Nu îți face griji în privința 8K pentru moment. Este posibil să fi auzit despre el, iar noul standard HDMI 2.1 este conceput pentru a-l susține. 8K are o rezoluție de 7.680 pe 4.320 sau de patru ori numărul de pixeli 4K. Televizoarele 8K sunt disponibile în prezent ca modele premium pentru mult mai mulți bani decât echivalentele lor 4K, dar nu vor fi semnificative pentru consumatori încă câțiva ani și nu există prea multe motive pentru a cumpăra unul în acest moment. Nu există conținut 8K pregătit pentru consumatori și niciun studio sau distribuitor important nu a vorbit despre lansarea de filme sau emisiuni 8K până acum.

Caută deal-uri bune

Televizoarele noi nu ajung de obicei pe rafturi până în primăvară, așa că va trebui să mai așteptți trei sau patru luni pentru televizoare noi. Între vei, vei putea găsi reduceri pentru modelele din anul precedent în ianuarie, o lună bine cunoscută pentru deal-uri și reduceri serioase.

Merită să caut televizoare ieftine?

Televizoarele ieftine pot fi foarte atrăgătoare, mai ales dacă nu ai făcut încă saltul la 4K și ești descurajat de etichete de preț de peste 3.000 de lei. Ai totuși grijă când vezi oferte extrem de bune, deoarece multe s-ar putea dovedi a fi o dezamăgire.

Performanța la televizoarele ieftine variază extrem de mult și tinde să fie mediocră. Vei găsi câteva oferte foarte bune, dar vei găsi, de asemenea, o mulțiume de televizoare ieftine care nu merită nici acei bani.

Alte lucruri de știut despre cumpărarea unor televizoare noi

Un televizor nou poate fi o investiție mare, deci poate ar trebui să cauți ceva mai multe informații. Iată o listă rapidă.

După părerea noastră, mai mare este mai bine. Televizoarele mari sunt mai ieftine ca niciodată, iar banii tăi au cea mai bună valoare dacă îi cheltui pe dimensiuni mari ale ecranului, mai degrabă decât pe o ușoară îmbunătățire a calității imaginii.

Dacă nu îți place sistemul încorporat de televiziune inteligentă, poți adăuga oricând un streamer media. Sunt ieftine și ușor de utilizat și primesc actualizări mai frecvent decât majoritatea televizoarelor inteligente.

Calitatea sunetului majorității difuzoarelor încorporate este teribilă, deci merită să asociezi noul set cu o bară de sunet sau alt sistem de difuzoare. Cele bune încep de la aproximativ 400 de lei.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed