AcasăEconomieCea mai mare bază de date din lume ştie preferinţele politice şi...

Cea mai mare bază de date din lume ştie preferinţele politice şi planurile de vacanţă a 500 de milioane de consumatori

“Acxiom priveşte viaţa americanilor mai în amănunt decât FMI, Fiscul, Facebook sau Google. Dacă eşti un american adult, şansele sunt mari ca Acxiom să cunoască date precum vârsta, sexul, greutatea, înălţimea, starea civilă, nivelul educaţional, preferinţe politice, obiceiuri la cumpărături, temeri legate de situaţia gospodăriei, planuri de vacanţă şi altele”, potrivit publicaţiei ameriane.

 

În Conway, statul Arkansas, peste 23.000 de servere strâng, aranjează şi analizează date despre consumatori pentru o companie care, spre deosebire de giganţii din Sillicon Valley, atrage rar atenţia. Acxiom Corporation este “uriaşul tăcut” al bazelor de date pentru marketing, o industrie de miliarde de dolari.

 

Potrivit analiştilor, Acxiom a strâns cea mai mare bază de date din lume cu informaţii despre consumatori şi vrea să afle în continuare mai mult. Potrivit şefilor companiei, baza de date conţine informaţii despre circa 500 de milioane de consumatori din întreaga lume, cu circa 1.500 de indicatori pentru fiecare.

 

Strângerea de informaţii şi analiza lor la o scară atât de mare, bazată pe informaţii disponibile public, pe sondaje şi alte metode asemănătoare, este perfect legală, scrie New York Times. Printre clienţii Acxiom s-au numărat bănci precum Wells Fargo şi HSBC, producători auto ca Toyota şi Ford, retaileri ca Macy’s şi toate marile companii care caută o mai bună înţelegere a clienţilor.

 

Activitatea este lucrativă pentru compania americană. Acxiom a înregistrat anul trecut un profit de 77,26 milioane de dolari, la vânzări de 1,13 miliarde de dolari.

Ultimele Articole