AcasăActualitateCea mai periculoasă insectă din Europa este și în România

Cea mai periculoasă insectă din Europa este și în România

Cea mai răspândită insectă transmițătoare de boli în statele membre UE s-a dovedit specia de țânțari Culex Pipiens. Prezența acestuia a fost semnalată în 18 din cele 28 de state membre, printre care și România, Ungaria, Italia, Franța, Spania și Portugalia.

 

Țânțarii, căpușele, muștele și puricii sunt cele mai periculoase insecte, deoarece au capacitatea de a transmite virusuri la oameni și animale. „Câteva dintre bolile pe care acestea le transmit sunt considerate boli infecțioase apărute – adică boli care apar pentru prima dată, sau care au existat anterior, dar incidența lor crește rapid sau se extinde rapid pe plan geografic”, scriu experții EFSA, pe site-ul instituției.

 

Potrivit acestora, călătoriile, comerțul internațional, mișcarea animalelor, schimbările climatice și practicile agricole moderne sunt principalii factori care contribuie la răspândirea vectorilor și a bolilor pe care le poartă din zonele tropicale în zonele temperate, cum ar fi Europa.

 

EFSA și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a colectat date privind vectorii și bolile transmise prin intermediul acestora și a analizat riscurile de răspândire în Uniunea Europeană.

 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.