Cehia confirmă primul caz de infecţie cu E.coli

Este vorba despre o turistă care tocmai a sosit în Cehia dintr-o excursie în nordul Germaniei, unde a mâncat salate.

Turistul este tratată la un spital din Praga.

16 persoane – 15 în Germania şi una în Suedia – au murit deja în urma infectării cu bacteria E.coli, iar cel puţin 100 de persoane sunt bolnave grav.

Se presupunea că la originea epidemiei sunt castraveţi provenind de la ferme din Spania, în special din regiunea Malaga şi Almeria, care au fost importaţi de Germania şi apoi reexportaţi către alte ţări din Europa. Însă testele au stabilit că respectivii castraveţi bio au fost infectaţi cu E.coli, dar nu cu tulpina letală găsită la mai mult de 1.000 de persoane care s-au îmbolnăvit în Germania şi statele învecinate

Institutul Robert Koch din Germania a confirmat 329 de cazuri de îmbolnăviri în ţară, deşi alte surse vorbesc despre 1.200 de cazuri.

În Suedia, autorităţile au spus că suspectează 41 de infecţii cu E.coli, toate fiind persoane care au avut de-a face cu deplasări în nordul Germaniei.

Cazuri de îmbolnăviri au fost raportate şi în Elveţia, Danemarca, Olanda şi Marea Britanie.

De multe ori, infecţia gastrointestinală a dus la sindrom hemolitic-uremic, care cauzează probleme renale şi are potenţial de a cauza decesul.

Autorităţile germane au avertizat populaţia să evite să mănânce castraveţi, tomate şi salată crude. De asemenea, au avertizat că epidemia s-ar putea agrava, pentru că sursa ei ar putea fi în continuare activă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că epidemia este „foarte răspândită şi foarte severă” şi a cerut ţărilor să colaboreze pentru a găsi sursa de contaminare. Boala nu este contagioasă direct, dar se poate transmite de la om la om dacă o persoană infestată pregăteşte hrană pentru ceilalţi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed