Cel mai mare parc de distracţii plutitor va fi lansat miercuri, în Finlanda (VIDEO)

0
Uriaşul Oasis of the Seas a fost comandat de compania americană Royal Caribbean, costă 900 milioane de euro şi poate transporta până la 6.360 de pasageri şi 2.000 de membri ai echipajului.

STX Finlanda, o filială a constructorului naval sud-corean STX, predă miercuri pachebotul beneficiarului, în cursul unei ceremonii organizate în portul Turku. Din Baltica, vasul de croazieră se va îndrepta spre Atlantic, cu destinaţia coasta de est a Statelor Unite. Apoi va pleca în prima călătorie turistică, pe 1 decembrie, din Fort Lauderdale spre Haiti. Royal Caribbean spune despre Oasis of the Sea că este cel mai original şi cel mai modern vapor din lume.

Este mai mult un centru de recreere şi distracţie decât un vas de croazieră tradiţional. Are o piscină cu valuri pentru surf, un zid pentru escaladă şi o tiroliană de-asupra promenadei…Are patinoar pentru spectacole pe ghiaţă şi un teatru, unde sunt puse în scenă piese de pe Broadway.

Are parcuri, pe cel puţin 40 la sută din suprafaţă, şi pomi adevăraţi pentru pasagerii doritori să se adăpostească atunci când soarele devine prea nemilos. Dotat cu 16 punţi, pe o înălţime de 65 de metri de-asupra liniei de plutire, are o lungime de 360 de metri şi o lăţime de 47 de metri, cu 15 mai mult decât Freedom of the Seas, până acum cel mai mare vas de croazieră din lume. Royal Caribbean a comandat pachebotul Oasis of the Seas în 2006. Între timp a venit criza, care a lovit puternic sectorul maritim.

La această oră încă mai sunt bilete disponibile pentru călătoria inaugurală a lui Oasis, în vreme ce şantierul naval STX din Finlanda, specializat în construcţia de vase mari, nu mai primeşte comenzi, iar angajaţii sunt ameninţaţi cu şomajul.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel