Cele mai accesate credite ipotecare au fost cele oferite de BCR şi Intesa (video)

0
Conform unui studiu făcut de brokerul de Credite CreditZone, cele mai accesate oferte au fost cele ale BCR şi Intesa Sanpaolo.

Cele mai multe solicitari de credit ipotecar au fost orientate, în septembrie către BCR, Intesa Sanpaolo, Raiffeisen, Unicredit, Alpha Bank sau Leumi. Ofertele primelor două bănci, spun specialiştii Credit Zone, au fost caracterizate de clienţi ca având costurile cele mai avantajoase.

Deasemenea BCR şi INtesa acceptă o gamă largă de venituri, iar avansurile solicitate merg de la 0% la BCR până la 15% la Intesa, în funcţie de bonitatea clientului. Pe de altă parte, punctul slab al celor două bănci constă în diminuarea valorii evaluate, ceea ce determină o scădere cu până la 50% a sumei creditului solicitat iniţial.

 Acest lucru poate determina renunţarea la credit, în condiţiile în care clientul nu dispune de diferenţa de avans. Din acest punct de vedere,clienţii Alpha Bank, Unicredit, Raiffeisen, Leumi Bank sunt mai câştigaţi. Ei trebuie să plătească însă costuri ceva mai mari : dobândă mai mare cu până la 1,5% şi trebuie să aibă până la 50% din avans. În cazul BCR, timpul de analiză al dosarului este foarte bun. La polul opus se situează Leumi Bank.

 Tranzactiile Credit Zone prin intermediul Raiffeisen, respectiv Alpha Bank, s-au finalizat într-un timp mediu de 58, respectiv 63 zile. (INTRĂ CARTON) Nici noua ofertă ING nu este de lepădat. Creditul similar celui din Prima Casă, se poziţionează pe primul loc în top în funcţie de nivelul ratei lunare, calculată la 60.000 de euro pe o perioadă de 30 de ani.

Urmează creditul ipotecar oferit de Intesa, iar podiumul este completat de BCR. Creditul ipotecar oferit de ING vine cu o dobândă foarte bună, iar evaluarile imobilelor nu sunt diminuate evaluatorul intern al bancii. Timpul de analiza este unul particular pentru produsul ING Acasa si se distinge prin rapiditatea raspunsului, aproximativ 20 zile.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel