Cele mai clare imagini de până acum cu urmele exploziilor de la conductele Nord Stream, filmate cu o dronă subacvatică

Televiziunea daneză TV 2/Bornholm a prezentat joi seară primele imagini cu avaria produsă în urma exploziei la conducta Nord Stream 2, după ce a primit permisiunea autorităților de a trimite o dronă subacvatică în apele din zona economică a Danemarcei.

Imaginile, de o claritate fără precedent, arată clar că din conductă lipsește cel puțin un segment, în urma incidentului neelucidat complet, care a avut loc pe 26 septembrie. Postul tv a așteptat mai multe săptămâni permisiunea Autorității Maritime Daneze, se precizează pe site-ul TV 2/Bornholm.

După ce a primit drept de acces, a trimis o echipă cu o ambarcațiune până la locul unde s-a spart conducta, iar acolo a fost lansată o dronă subacvatică, cu ajutorul căreia a căutat aproximativ cinci ore locul faptei. Echipa tv a obținut o filmare de aproape trei minute cu o porțiune de conductă complet distrusă.

Acestea sunt primele imagini oficiale cu conducta avariată filmate în zona economică a Danemarcei, precizează postul tv. Presa suedeză a prezentat deja imagini cu efectele exploziei la conducta Nord Stream 1, filmate în zona economică a Suediei. 

Nord Stream 2 este prima dintre cele două conducte care a fost lovită de două explozii, amintește postul tv danez. 17 ore mai târziu, alte două explozii s-au produs la conducta Nord Stream 1, una dintre ele în zona economică a Danemarcei, cealaltă în zona economică a Suediei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed