x


  • EUR
    4.8595
    USD
    4.1198
string(14) "techampscience"

Cele mai populare achiziții în materie de laptop gaming în 2019

Dezvoltarea tehnologiei până la un nivel înalt, precum cel din zilele noastre, ne facilitează toate activitățile zilnice. Vorbim de îmbunătățiri semnificative atât la nivel personal, dar mai ales la nivel profesional, când o serie de practici manuale s-au digitalizat astăzi complet.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.12.2019, 13:06

Astfel, astăzi oricine deține cel puțin un smartphone inteligent, cât și un calculator personal sau de serviciu cu performanțe medii sau foarte ridicate.

Dacă odinioară făceau furori calculatoarel mari, alcătuite din desktop și unitate, astăzi locul lor a fost predominand ocupat de către laptopuri. Iar cele mai populare laptopuri au fost considerate întotdeauna cele de gamming.

 – Placa video MSI GeForce RTX 2070 SUPER™ VENTUS OC, 8GB, GDDR6, 256-bit = 2700 lei

Primul calculator apărut în lume avea un scop binedefinit în numele științei. Primul laptop comercial a apărut în anul 1975, având bineînțeles un număr limitat de funcții. Acesta a fost extrem de ușor de acceptat și integrat în societate datorită beneficiilor multiple pe care le oferă un astfel de calculator portabil. Astfel, de la an la an tehnologia s-a dezvoltat și mai accentuat, plecând de la acel prim model prototip, urmând abia ca în 1995 să apară primul calculator de acest gen cu sistem de operare Windows.

Operarea primului calculator portabil cu sistem Windows s-a făcut un an mai târziu, urmând ca inovația să fie introdusă într-o serie vastă de procese, în special în mediul de afaceri și respectiv, în marile companii.

Treptat, omul de rând a introdus și el această inovație în viața sa, pentru a-și facilita munca și pentru a se relaxa într-un mod inovator în timpul liber.

De ce să-ți cumperi un gaming laptop

Laptopurile de gaming sunt considerate cele mai avansate calculatoare portabile destinate publicului în prezent. Acestea dețin în alcătuire o serie de proprietăți de ordin tehnic cu mult superioare celor de uz larg, acestea fiind introduse pentru a împlini cerința celor pasionați de jocuri.

 

 – Laptop Gaming Asus ROG Strix G531GT-AL004 ssd 512gb nvidia geforce gtx (Procesor Intel® Core™ i7-9750H (12M Cache, up to 4.50 GHz), Coffee Lake, 15.6″ FHD, 8GB, 512GB SSD, nVidia GeForce GTX 1650 @4GB, Negru) = 4498 lei

 

De regulă jocurile pentru calculator, în special cele de tip MMORPG, cele de curse și nu numai, necesită resurse extrem de ridicate. Scrierea tehnică și modernă a programelor de jocuri a evoluat și ea în timp, astfel că multe din jocurile de astăzi capătă o grafică cât mai realistă și cu cât mai multe detalii. Iar pentru a putea instala și rula o serie de astfel de jocuri e nevooie de un calculator cu caracteristici pe măsură. Un laptop cu performanțe reduse poate duce la indisponibilitatea de a rula un joc cu astfel de cerințe ridicate sau de a-i permite un rulaj lent și enervant pentru utilizatori.

Astfel, un laptop gaming este destinat celor care au o astfel de pasiune pentru jocurile pe calculator, care se situează de regula în categoria de vârstă cuprinsă între 13-35 ani. Însă nu exclusiv.

Datorită performanțelor ridicate aceste laptopuri pot fi utilizate cu succes în mediul de afaceri, în inginerie, IT, medicină, etc. pentru procese automatizate, cercetări științifice sau de către persoanele fizice care își doresc absolut toate avantajele, la potențial maxim, pe care le poate oferi tehnologia în prezent. Aceste laptopuri au o memorie suficientă pentru a stoca și a derula diferite aplicații și tipuri de software, fișiere sau unelte pentru activitățile personale și profesionale. Totodată sunt foarte ușor de transformat în gadgeturi duale, destinate atât uzului de specialitate, cât și pentru relaxare, concomitent.

 

  • – Laptop Gaming Asus ROG Zephyrus S GX531GXR-AZ065T (Procesor Intel® Core™ i7-9750H (12M Cache, up to 4.50 GHz), Coffee Lake, 15.6″ FHD, 16GB, 1TB SSD, nVidia GeForce RTX 2080 @8GB, Win10 Home, Negru) = 12900 lei

Vorbim de o memorie internă și una RAM extrem de ridicată, de o rezoluție amplă ce permite o claritate maximă și de o construcție mult mai rezistentă și durabilă spre deosebire de laptopurile low și middle budget. Dacă ești în căutarea unui calculator care să nu necesite reparații și revizii periodice care sunt de regulă extrem de costisitoare, atunci de preferat să faci o astfel de achiziție. Laptopurile de gaming sunt o investiție de viitor și un trend de actualitate.

Prețul unui laptop de gaming pornește de la aproximativ 4000 lei și acesta crește în funcție de cerințele și nevoile fiecărui utilizator.

Laptopurile au fost dintotdeauna una dintre cele mai iubite inovații datorită fiabilității lor ce le face ușor de transportat oriunde și oricând, datorită consumului extrem de redus în comparație cu calculatoarele clasice, cât și datorită performanțelor ridicate ce sunt compactate într-un dispozitiv de dimensiuni reduse.

 

Cele mai populare laptopuri gaming din 2019

 

    Laptop Asus VivoBook X540MA-GO207 (Procesor Intel® Celeron® N4000 (4M Cache, up to 2.60 GHz), Gemini Lake, 15.6″ HD, 4GB, 500GB HDD @5400RPM, Intel® UHD Graphics 600, Endless OS

 

Dacă dorești să-ți înlocuiești calculatorul vechi cu unul nou și respectiv cu o versiune mai portabilă și mai economică, te poți orienta către un dispozitiv low-budget, adică un laptop extrem de accesibil și practic pentru operațiuni și comenzi simple. Unul dintre cele mai achiziționate laptop-uri de acest gen din 2019 este Asus VivoBook X540MA-GO207.

Este ideal pentru cei mai tineri sau pentru cei vârstnici și pentru cei care utilizează laptopul ocazional, pentru relaxare, socializare și pentru a creea proiecte, respectiv prezentări. Spun acest lucru deoarece proprietățile sale de ordin tehnic sunt raportate la prețul redus, sub 1000 lei.

Acesta deține un display adecvat cu o diagonală de 15.6” prin intermediul căruia puteți rula o serie de jocuri simple sau puteți vizualiza filmele și serialele favorite.

De asemenea, acest laptop este ideal pentru călătorii deoarece are o greutate aproximativă de 2 kg, cu mult sub greutatea altor laptopuri. Este în același timp și ultra subțire, fiind ușor de depozitat în spații de dimensiuni reduse.

La nivel tehnic vorbim despre un procesor cu două nuclee Intel, 4GB memorie internă și doar 500 GB HDD DDR4 și o rezoluție acceptabilă de 1366×768.

Deține bineînțeles în alcătuire o baterie reîncărcabilă integrată, cât și port-uri dedicate pentru microfon și căști, respectiv 3 USB-uri.

Brand-ul Asus este unul dintre cele mai performante și renumite în materie de gadgeturi inteligente și elctronice, raportul calitate-preț oferit de către aceștia fiind unul corect.

 

       Laptop HP 250 G7 (Procesor Intel® Core™ i3-7020U (3M Cache, up to 2.30 GHz), Kaby Lake, 15.6″ FHD, 8GB, 1TB HDD @5400RPM + 128GB SSD)

Orientându-ne către categoria middle-range, acolo unde se încadrează drepturile ceva mai performante și trainice, ideale pentru orice persoană care folosește un astfel de calculator portabil zi de zi, transformându-l practic (aproape) într-un stil de viață, vom găsi laptopul oferit de către cei de la HP, într-o ofertă de preț de cei de la evoMag cu 22% reducere.

În speță vorbim de modelul HP 250 G7 care are performanțe considerabil mai ridicate față de cel prezentat anterior, însă pentru care va trebui să dublați suma de achiziție.

Vom găsi și în cazul laptop-ului HP 250 G7 un ecran cu diagona de 15.6”, dar cu o rezoluție și o claritate mult mai ridicată sau mai precisă, pentru vizualuri cât mai clare și coincise. Ecranul este proiectat într-un mod special, fiind destul de rezistent în cazul unor mici accidente.

Deține de asemenea caracteristicile uzuale la capitolul porturi USB, baterie Li-On, cât și cameră web, port pentru căști și microfon sau speakere stereo.

Însă, la nivel și mai profund putem privi memoria internă impunătoare de 1 Terrabite (1000 GB) și cea RAM de 8GB, ceea ce înseamnă destul de mult pentru un laptop la un asemenea preț și de un astfel de statut. Acest lucru ne indică faptul că prin intermediul său se pot derula o serie de activități complexe, acest laptop putând fi utilizat și în viața profesională, cât și pentru derularea unor jocuri de ultimă oră ca Asphalt, Need for Speed, Crush, etc.

Din păcate nu vine la pachet cu o versiune instalată de Windows, ceea ce înseamnă că operatorul are libertate deplină în alegerea unui sistem de operare avantajos și facil, în funcție de preferințele individuale ale fiecăruia.

Însă, un mare avantaj pe care îl regăsim în cazul acestui laptop este reprezentat de prezența sistemului DVD care permite utilizarea CD-urilor, funcție ideală pentru diferite instituții și pentru studenți.

 

      Laptop Dell Vostro 5481 (Procesor Intel® Core™ i5-8265U (6M Cache, up to 3.90 GHz), Whiskey Lake, 14″ FHD, 8GB, 1TB HDD @5400RPM + 128GB SSD, nVidia GeForce MX130 @2GB, FPR, Win10 Pro)

 

Intrând treptat la categoria laptopurilor PRO și sfera în care încep a se regăsi calculatoarele portabile cele mai performante, ideale pentru gaming și nu numai, se află versiunea de la Dell Vostro 5481 care aduce în prim plan specificații tehnice similare, însă un display ceva mai mic și o greutate aproximativă de 1.5 kg, cu mult mai redusă față de cele două modele prezentate de Asus și HP.

Însă, display-ul prezintă și funcția IPS Anti-Glare, ceea ce înseamnă un ecran mai rezistent la zgârieturi, Full HD, fapt destul de relevant pentru gamerii înrăiți sau pentru cei care sunt fanatici în materie de seriale și filme puse la punct. De precizat la acest capitol este și placa video NVIDIA Gforce, procesorul Intel Core, cât și memoria internă și cea de rulaj, prezentată mai jos.

În cazul laptop-ului Dell avem de a face cu un calculator relativ compact, usor și fiabil, caracteristici ideale pentru un laptop versatil și portabil.

La capitolul memorie avem 1TB memorie internă plus 128 GB SSD și 8 gb ram, caracteristici ideale și suficiente pentru o sumedenie de aplicații, tool-uri de dimensiuni mari și fișiere diverse.

 

De asemenea, funcționarea acestui laptop se face utilizând interfața intuitivă și mouse-ul cu funcții de tip multitasking.

Pentru un laptop marca Dell Vostro 5481 va trebui să fiți pregătiți să scoateți din buzunar peste 3000 lei, aproape dublul sumei. Însă este fără nicio îndoială o investiție de viitor, raportându-ne la construcția și caracteristicile acestuia.

 

       Laptop Apple MacBook Air 13 (Procesor Intel® Core™ i5 (3M Cache, up to 2.90 GHz), Broadwell, 13.3″, 8GB, 128GB SSD, Intel GMA HD 6000, Mac OS Sierra, Layout INT

 

Fanii Apple se pot orienta către un device de viitor cu performanțe de top, așa cum ne-au obișnuit cei de la Apple de-a lungul timpului.

Apple MacBook Air 13 este unul dintre cele mai căutate laptopuri în 2019, cât și unul dintre cele mai cumpărate de altfel.

De ce MacBook Air 13?

Vorbim de fapt de cel mai compact și cel mai sigur calculator portabil de până în prezent, cât și de cel mai rafinant și elegant design întânit de până acum. Are o greutate de puțin peste 1kg, fapt pentru care se poate integra cu ușurință în bagaj, vacanțe și călătorii, fără a-i sesiza prezența. MacBook Air 13 se bucură de o popularitate internațională, având o interfață extrem de prietenoasă și ușor de utilizat, cu sistem de operare Mac OS SIERRA.

Vorbim însă de o memorie RAM de 8 GB DDR3 și de o memorie internă tip SSD de 128 GB.

Acumulatorul este de tipul Li-Ion Polymer și vine cu o funcție de încărcare rapidă, dar și cu o autonomie foarte ridicată, de peste 12 ore.

Apple MacBook Air 13 vine și cu o serie de funcții inovative precum sistemul automat de reglare a luminii ceea ce permite reglarea automata a luminozitatii integrate in tastatura, pentru o experienta de operare inedita, atat pe timp de zi, cat si seara, fără a afecta ochii. De asemenea, integrarea microfoanelor duale ofera o claritate mai ridicata in timpul inregistrarilor audio-video sau in timpul conversatiilor cu cei dragi, având totodată funcția de diminuare/anulare a zgomotelor de fundal.

 

În același timp laptopul deține și pad-ul cu funcții multitasking ceea ce oferă libertate deplină în operarea laptopului chiar și cu două sau trei degete.

Din sfera laptop-urilor demne de luat în considerare se numără și laptop gaming Asus ROG Strix G531GU-AL061 cu Procesor Intel® Core™ i7-9750H (12M Cache, 4.50 GHz), Coffee Lake, 15.6″ FHD, 16GB, 512GB SSD, nVidia GeForce GTX 1660Ti @6GB, cât și laptopul specializat degaming ASUS ROG GL703GS-E5011 (Procesor Intel® Core™ i7-8750H (9M Cache, up to 4.10 GHz) Coffee Lake, 17.3 FHD, 16GB, 1TB HDD@5400RPM + 256GB SSD, nVidia GeForce GTX 1070 @8GB, Wireless AC și tastatură iluminată.

În concluzie, atunci când îți alegi un laptop este foarte important să ții cont de destinația acestuia. În funcțiile de necesitățile tale și de așteptările pe care le ai de la un calculator portabil, poți găsi laptop-ul perfect la un click distanță, într-un raport corect calitate-preț.

Un laptop cu performanțe ridicate este mult mai durabil decât unul slab și ieftin, iar laptop-urile de gamming și cele similare îți oferă libertate deplină pentru a-ți desfășura o sumedenie de activități în timp util și rapid, în viața de zi cu zi.

Pentru mai multe oferte  laptop gaming asus,  laptop lenovo ideapad,  laptop gaming hp pavilion,  acer predator,  dell inspiron,  laptop gaming msi vizitati magazinul evoMAG.