x


 • EUR
  4.6400
  USD
  3.9322
 • 7° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  93%
  Presiune

  34135 hPa
string(8) "companii"

Chimcomplex salută susţinătorii companiei în procesul de cumpărare al Oltchim şi are încredere în transparenţa decizională a vânzătorilor

Chimcomplex SA Borzeşti, societate care a depus o oferta angajantă pentru cumpărarea activelor Oltchim Râmnicu Vâlcea, în scopul creării unui gigant românesc în industrica chimică, salută toţi susţinătorii săi în acest demers şi este încrezător în evaluarea corectă şi transparentă a ofertelor.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.07.2017, 14:52 | Actualizat: 17.07.2017, 16:37

Ștefan Vuza, președintele SCR – companie ce controlează Chimcomplex SA, a mulțumit tuturor partenerilor care sprijină demersul Chimcomplex SA Borzești. „Mulţumim mediului academic ce a înţeles şi a susținut deschiderea noastră către viitorii ingineri chimişti ce încă sunt pe băncile şcolii, mulţumim mediilor financiar şi de afaceri ce au realizat că demersurile unui antreprenor român cu un exemplu de succes similar la activ au ca obiectiv final relansarea şi performanţa economică a platformei chimice din Râmnicu Vâlcea, relevanţa acesteia din punct de vedere industrial, la nivel regional şi bunăstarea pentru comunităţile locale dependente de buna funcţionare a acesteia. O tranzacţie de asemenea anvergură nu poate fi făcută decât într-o echipă sudată, bine închegată şi perfect sincronizată”, a declarat Ştefan Vuza.

“În atare condiţii, suntem convinşi că organizatorii licitaţiei vor avea în vedere doar cele mai bune rezultate pentru combinatul vâlcean, vor înţelege şi aproba oferta care ajută pe termen lung ca această platformă să revină la gloria pe care o merită şi vor aprecia oferta noastra economică închegată și realistă, în acest sens. România are nevoie de un exemplu de succes din punct de vedere industrial, să demonstreze că rezolvarea unei situații economice delicate care trenează de mult timp se poate face în mod profesionist şi concret iar industria chimică poate fi primul episod dintr-un şir lung de rezultate pozitive”, a mai precizat Ştefan Vuza.

Chimcomplex a anunțat la momentul depunerii ofertei, că achiziția Oltchim va permite crearea Companiei Române de Chimie – viitor jucător important din punct de vedere al relevanţei regionale în industria chimică. În sprijinul Chimcomplex s-au alăturat gigantul american Tricon Energy, cu o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari, ca partener comercial, cinci bănci europene şi două fonduri de investiţii.