Cinci idei de afaceri pentru femei

Vă prezentăm cinci idei de mici afaceri care se potrivesc de minune femeilor. Acestea cunosc cel mai bine gusturile în domeniul modei, al înfrumusețării, al produselor cosmetice și al bijuteriilor, motiv pentru care ar putea gestiona mai ușor o firmă în aceste domenii de activitate.

 

1. Manichiură și pedichiură la domiciliu. Majoritatea doamnelor și domnișoarelor din orașe își fac manichiura săptămânal sau cel puțin o dată pe lună la salon. Însă, cum timpul liber este din ce în ce mai puțin, desfășurarea serviciilor de îngrijire a unghiilor la domiciliu este tot mai căutată. Pentru început, va trebui să urmezi cursuri de specializare în realizarea manichiurii și pedichiurii simple și cu gel. Un curs de manichiură-pedichiură simplă costă aproximativ 350-550 de lei, iar un curs de unghii false este în jur de 700 lei. La aceste costuri de start se adaugă și în jur de 200 lei pentru kitul pentru unghii false cu gel, care cuprinde, printre altele, lampa specială și o pilă electrică. La început, ca să-ți faci un portofoliu, va trebui să le faci manichiura gratuit prietenelor tale, mamei și rudelor. Eventual, poți să lucrezi o perioadă la un salon de înfrumusețare, pentru a aduna experiență. În paralel, te poți promova în revistele și pe site-urile dedicate femeilor, prin fluturași distribuiți în cutiile poștale, pe Facebook și alte rețele de socializare, pe propriul site sau blog. Dacă vei reuși să ai un aflux permanent de clienți, îți vei amortiza investiția în câteva luni.

 

 2. Închirierea rochiilor de ocazie. Evenimente precum o nuntă, un botez, o petrecere tematică cu colegii de serviciu sau o aniversare importantă presupun să porți o haină deosebită și de calitate. Și, având în vedere faptul că, cel mai probabil, la o ocazie festivă viitoare, vei dori să porți altceva, de multe ori investiția într-o rochie de ocazie nu își merită banii. Din acest motiv, centrele de închiriere a hainelor de seara reprezintă o afacere bună. De exemplu, o rochie de ocazie albastră, lungă care poate fi cumpărată la 640 de lei se găsește de închiriat la 160 de lei. Iar o rochie scurtă neagră casual costă 250 lei dacă o cumperi și 100 lei pentru închiriere. Așadar, pentru a demara acest mic business, este necesară închirierea unui spațiu central sau cel puțin stradal de cel puțin 30 mp, pe care să-l amenajați cu vitrine atrăgătoare și cu manechine îngrijite. Salonul trebuie amenajat cu gust și cu oglinzi mari. Al doilea pas este încheierea unui contract pe termen lung cu o curățătorie chimică, care să vă permită reduceri cât mai mari. Se estimează că investiția va fi amortizată în circa trei ani.

 

3. Deschiderea unui local cu specific vegetarian. Grija pentru sănătate și pentru modul de alimentație capătă tot mai mulți adepți. În ultimii ani, în București, au fost organizate revelioane speciale pentru vegetarieni. Astfel, deschiderea unui restaurant vegetarian ar atrage clienți și, mai mult decât atât, are perspective de dezvoltare pe termen lung. Publicul țintă ar cuprinde persoane interesate de diverse practici spirituale precum yoga, meditație, arte marțiale sau bărbați și femei care merg la sală și au grijă de modul cum arată. Totodată, în timpul posturilor religioase, puteți fi siguri că veți avea clienți. Locul ideal pentru deschiderea unui asemenea local este în sau în preajma unui parc, a unui lac sau cel puțin într-o zonă foarte liniștită a orașului. Designul interior trebuie să se bazeze pe materiale naturale și pe minimalism. Ca personal veți avea nevoie de bucătar, chelneri, manager și femeie de serviciu.

 

4. Deschiderea unui solar. Orice femeie visează la un bronz perfect pe tot parcursul anului. De câțiva ani, afacerile în acest domeniu se extind și apar tot mai multe saloane cu acest specific. În primul rând, găsiți un spațiu într-o zonă unde clienții să poată ajunge ușor atât cu transportul în comun, cât și cu mașina personală. În al doilea rând, veți avea un succes asigurat dacă vă poziționați alături sau chiar în incinta unui salon de înfrumusețare care nu dispune încă de acest serviciu. Va trebui să achiziționați cel puțin două aparate de bronzat. După găsirea locației, va trebui să obțineți toate avizele și autorizațiile necesare și să angajați personalul. Investiția inițială totală este estimată la cel puțin 35.000 euro. Investiția va fi amortizată cu atât mai repede cu cât practicați un preț mai mare. În medie, specialiștii spun că un solar se amortizează în aproximativ un an de funcționare.

 

 5. Club de fitness pentru tinerele mămici. În ziua de astăzi, femeile vor să arate foarte bine și după ce au născut. Iar kilogramele în plus cu care multe dintre tinerele mămici rămân după naștere le umbresc bucuria de a avea un bebeluș. În aceste cazuri este nevoie de un club de fitness unde să poată veni mămicile împreună cu bebelușii, având în vedere faptul că multe femei nu au cu cine să-i lase pe micuți, motiv pentru care nu pot pleca mult timp de acasă. Astfel, pentru acest business, este nevoie să rezolvați două probleme: spațiul pentru fitness și cel pentru copii. Pentru sala de fitness, care va fi dedicată exclusiv femeilor, veți avea nevoie de echipamente și de antrenori. Alături de această sală, veți amenaja o cameră pentru micuți, dotată cu un loc de joacă și jucării și câteva pătuțuri și țarcuri. Una sau mai multe bone vor avea grijă de copilași. 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed