Ciolacu: Dacă se dorește schimbarea lui Dîncu, vreau să știu care-s argumentele. Nu putem cădea în ridicol

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a nuanțat declarația, luni seara, demonstrând că îl susține pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, contrar ezitărilor pe care le-a afișat în ultimele zile. În emisiune la România TV, Ciolacu a subliniat că în cazul în care s-ar aduce în discuție schimbarea lui Dîncu din funcția de ministru al Apărării ar trebui să existe argumente (referindu-se la o solicitare venită din partea partenerilor din coaliție).

„Dacă se dorește schimbarea lui Dîncu, eu vreau să știu care sunt argumentele”, a spus Ciolacu, adăugând că el, personal, n-a avut nicio discuție cu premierul sau cu altcineva pe tema înlocuirii lui Dîncu din funcție.

Dacă la prânz liderul PSD a evitat să le răspundă jurnaliștilor dacă-l mai susține pe Dîncu, în cadrul emisiunii de la România TV el a afirmat că a purtat o discuție cu ministrul Apărării și că s-a lămurit cu privire la declarațiile pe care acesta le-a făcut și care au stârnit o dezbatere atât de largă.

„Eu când am vorbit cu Vasile Dîncu m-a lămurit. El a zis că nu s-a referit la faptul că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei, ci la faptul că orice conflict se încheie cu o negociere, ceea ce este foarte corect. Indiferent dacă pierzi sau câștigi, există negocieri”, a comentat Ciolacu.

Anterior, Ciolacu l-a criticat pe Vasile Dîncu, după ce într-o emisiune tv acesta a apreciat că pentru încheierea războiului din Ucraina trebuie să se ajungă la masa negocierilor. „Când ești ministru al Apărării, nu mai ai crezuri, ai o politică a statului român. Repet, președintele având atribuții. Primul ministru trebuie să avem o discuție în coaliție. Nu e cazul să avem păreri personale și crezuri într-o perioadă de conflict”, spunea Cioalcu.

Primul care l-a criticat pe Dîncu pe această temă a fost președintele României, Klaus Iohannis, afirmând că ministrul Apărării trebuie să mai citească presa pentru a afla cum se poziționează România în privința războiului din Ucraina.

În emisiunea de luni seara de la România TV, Marcel Ciolacu a anulat orice speculație pe tema schimbării lui Dîncu din funcția de ministru. „Nu putem cădea în ridicol…schimbăm miniștri pentru că declară la televizor că un război se închide cu negociere.  (…) Sigur, atributul schimbării miniștrilor aparține primului ministru. Dar eu sunt convins că dacă sunt plângeri, primul ministru mă va informa (…) Negocieri în coaliție nu se fac prin eu îl omor pe ministrul tău și tu pe ministrul meu”, a comentat Ciolacu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed