Ciolacu: Este aproape imposibil ca PSD să nu aibă candidat pentru funcţia de preşedinte

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este „aproape imposibil” ca partidul său, care este cel mai mare din România, să nu aibă candidat pentru funcţia de preşedinte al ţării, scrie Agerpres.

Acesta a fost întrebat, la DC News, când va fi luată decizia dacă PSD merge cu un candidat propriu la alegerile prezidenţiale sau va merge cu un candidat comun al coaliţiei PSD-PNL.

„Cred că discuţia va avea loc, aşa am convenit în coaliţie, după alegerile de duminică. O să facem o şedinţă de coaliţie şi o să luăm o decizie în funcţie de rezultate. Pentru prima oară, eu mi-am asumat să iau o decizie în funcţie de votul românilor. Să vedem dacă românii sunt de acord cu această stabilitate politică, dacă românii au încredere ca în viitor să existe o majoritate conturată în jurul PSD şi PNL. Eu cred că a fost o abordare de bun simţ şi un respect faţă de români. Este aproape imposibil ca PSD, care este cel mai mare partid din România, să nu aibă candidat pentru funcţia de preşedinte”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, PSD va ieşi „mai întărit” din alegerile locale.

„Va avea mai mulţi preşedinţi de Consilii judeţene, va avea mai mulţi primari, primari la Primăriile reşedinţă de judeţ, va fi cumva legitim ca colegii şi preşedinţii de organizaţii din interiorul PSD să ridice această pretenţie, dar las discuţia, cum e corect, să o avem. Să nu facem anunţuri dinainte. Să avem o discuţie dacă vrem să fim nişte parteneri corecţi. Dacă nu vrem să fim nişte parteneri corecţi şi vrem aceeaşi politică făcută de 30 de ani, atunci o să ne grăbim neaşteptând totuşi verdictul românilor pe care eu îl consider cel mai important”, a subliniat Marcel Ciolacu.

El a anunţat că se va organiza un Congres al partidului în care va fi desemnat candidatul la alegerile prezidenţiale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed