CIOLOȘ chiar a amenințat cu demisia din USR: ”Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat”

Președintele USR, Dacian Cioloș, le-a transmis colegilor din conducerea partidului, în şedinţa de joi, în care a prezentat programul său de preşedinte, că dacă programul nu va fi votat, el va demisiona, se arată în înregistrarea primită de G4Media.

”Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat, că voi puteți să ziceți <domne nu vrem să votăm>, că nu scrie în statut și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum, nu avem ședință BPN. Sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să oblig. La fel, dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia și trebuie un alt președinte…”, a declarat Cioloș, conform înregistrărilor.

Întrebat de mai mulți lideri USR dacă acest ultimatum nu e o formă de presiune asupra Biroului Permanent, Cioloș le-a transmis că nu are altă soluție decât demisia.

”Dacă programul e respins, deci, sigur, una e să discutăm anumite amendamente, dar eu ca președinte mi-am câștigat mandatul prin votul membrilor promițându-le că pot să fac niște lucruri și pot să fac lucrurile ălea cu susținerea BN-ului. BN-ului îi pot prezenta un program pe care să mi-l accepte. Dacă programul ăsta e respins luni, deci dacă nu am o susținere în BN pentru programul ăsta atunci iau în considerare să-mi depun mandatul, pentru că nu are rost să-i mint pe oameni și să spun că voi face niște lucruri când știu că nu am pârghiile să le fac. În sensul ăsta am zis la început și de coabitare… (…) Evident, puteți să nu votați dar rezultatul e același pentru mine, dacă nu trece programul ăsta și aveți, încă o dată, dreptul și legitimitatea să-l respingeți pentru că așa e în democrație doar că eu îmi asum consecințele și îmi depun mandatul. Să nu o luați ca o amenințare sau presiune, dar nu pot să spun altceva dacă nu pot să fac lucrurile respective”, a mai spus Cioloș.

”Să mă ajute să văd dacă pot să-mi pun în aplicare viziunea și dacă nu să îmi depun mandatul, pentru că nu are rost să-i mint pe oameni”, a mai spus liderul USR.

Context

USR a votat, duminică, publicarea înregistrării cu declarația lui Dacian Cioloș despre o eventuală demisie în cazul în care programul său politic care cuprinde schimbări semnificative pentru partid nu va fi acceptat de colegi, au declarat surse din partid pentru G4Media.

Decizia a venit după ce vineri, după apariţia primelor informații referitoare la şedinţă, la programul politic avansat de Cioloş, precum şi la faptul că ar fi ameninţat cu demisia, Dacian Cioloş a declarat pentru News.ro: “Este o dezinformare. Nu e adevărat, nu plec din partid. Câtă vreme partidul poate evolua şi se poate dezvolta, nu plec. Şi mai bine ar face colegii să se gândească la măsurile de reformă pe care le-am propus, să vină cu amendamente argumentate, sa dezbată conţinutul lor, decat să răspândească ştiri complet false”.

O treime dintre membrii Biroului Naţional al USR au convocat şedinţa forului de conducere pentru duminică, la ora 12.00, pentru a aproba publicarea înregistrării în care Dacian Cioloş a ameninţat cu demisia, transmite News.ro.

La rândul său, Dacian Cioloş a afirmat că, statutar, şedinţa ar putea avea loc cel mai devreme luni seară, dar nu se opune şi le-a cerut colegilor de partid să nu conteste demersul. ”Ordinea de zi propusă are un singur punct: ”desecretizarea” ultimei şedinţe de partid în faţa întregului partid, pentru a se vedea dacă am pronunţat sau nu cuvântul demisie”, afirmă Cioloş. Preşedintele USR a cerut să se aprobe publicarea înregistrărilor de la toate şedinţele pe care le-a condus de cât este liderul formaţiunii.

”Subsemnaţii, Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Vlad Botoş, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Adrian Echert, Stelian Ion, Silviu Dehelean, Lucian Stanciu – Viziteu, Liviu Mălureau, Radu Miruta, Radu Panait şi Radu Mihaiu – în calitate de membri ai Biroului Naţional al USR,

Convocăm, în baza art. 53 alin. 5 teza a II-a din Statutul USR, şedinţa Biroului Naţional pentru data de 06.02.2022 ora 12.00 prin Zoom”, este mesajul transmis membrilor Biroului Naţional al USR.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri