Circa 200 sindicalişti Hidrosind vor picheta miercuri sediul ME între 9.00-11.00, dar şi Preşedinţia

„Federaţia Sindicală Hidroelectrică Hidrosind continuă acţiunile de protest împotriva divizării Hidroelectrica. De asemenea, vom demara formalităţile necesare declanşării grevei la nivelul unităţilor Hidroelectrica, în condiţiile legii”, a anunţat marţi sindicatul.

Potrivit programului de pichetare, în fiecare dintre cele două locaţii se vor afla circa 100 de sindicalişti.

Sindicatul Hidrosind a acuzat în repetate rânduri autorităţile că doresc „spargerea” Hidroelectrica, pentru a vinde hidrocentralele aflate în portofoliul companiei la un preţ mic. Hidrocentralele companiei urmează să fie incluse în cele două companii care vor rezulta din reorganizarea sectorului energetic.

Totodată, pe 17 septembrie, circa 900 de sindicalişti Hidrosind au pichetat Ministerului Economiei (ME), precum şi sediile centrale ale PSD şi PDL din Capitală.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică şi servicii tehnologice de sistem din România. Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei. Compania are peste 5.000 angajaţi.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din producţia de energie electrică a ţării şi foloseşte sursele regenerabile. Compania administrează 326 centrale hidroelectrice şi staţii de pompare, ce însumează o putere instalată de peste 6.300 MW.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed