Cîțu și-a adus susținătorii pe scenă, proclamându-și victoria! Orban a reacționat imediat

0
40

Exercițiu de forță din partea premierului Florin Cîțu care a venit la Cluj Napoca însoțit de majoritatea susținătorilor săi, pentru a participa la Conferința Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Cluj – în cadrul căruia s-a ales noul Birou Politic Judeţean. Cîțu a urcat pe scenă la Cluj amintind performanțele liderilor liberali din Ardeal și menționând că-și dorește pentru România calea urmată de Emil Boc, adică „the PNL way”.

„Ideea mea de a fi candidat, de a intra în această cursă pentru șefia PNL este după modelul urmat la Cluj de Emil Boc, vreau pentru România: „the PNL way”, vreau ca PNL să urmeze calea Clujului, ceea ce înseamnă să lucrăm împreună să dezvoltăm România”, a comentat Florin Cîțu. El a adăugat că inițial a avut lângă el doar vreo doi, trei susținători pentru ca mai apoi echipa sa să crească. Cîțu i-a invitat pe scenă pe majoritatea susținătorilor săi, proclamându-se învingător în cursa pentru președinția PNL: „Aceasta este echipa câștigătoare” , le-a transmis Cîțu liberalilor prezenți la conferință, nominalizându-i pe cei din echipa sa și invitându-i pe scenă:

„Am construit echipa, am început cu Emil Boc – primarul Clujului, cu Gheorghe Flutur – PNL Suceava, cu Daniel Buda (șeful PNL Cluj), cu prim vicepresedintele PNL Rareș Bogdan, cu secretarul general Robert Sighiartău, vicepreședintele Cristian Bușoi, președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, generalul Nicolae Ciuca (PNL Dolj), doamna Raluca Turcan (PNL Sibiu), Virgil Popescu (PNL Mehedinți), președintele PNL Sălaj, Lucian Bode, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, proaspătul ales președinte de Maramureș Ionel Bogdan, cu globetrotter-ul de anul trecut Nelu Tătaru ( PNL Vaslui), Mircea Fechet (PNL Bacău) și azi și-a anunțat susținerea și Claudiu Nastase – PNL Vaslui, Alexandru Morariu – PNL Iași, Alin Nica – Timiș. Și președintele PNL Neamț și primarul Andrei Carabelea sunt alături de Cîțu. De asemenea, președintele PNL Satu Mare, domnul Cosma. Nu e niciun secret, și Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj, este alături de această echipă. Președintele PNL Botoșani Costel Șoptică a venit alături de noi. De la Hunedoara îl avem pe prim-vicepreședintele și secretarul de stat Lucian Heiuș. De la Mureș îl avem pe Ciprian Dobre, iar de la Maramureș pe Dragos Soare. Președintele PNL-Tineret, Mara Mareș, este alături de noi. De la Sectorul 1  îl avem pe domnul  Sebastian Burduja, care nu este acum în sală, dar el este reprezentat de vicepreședintele Valentin Ștefan. De la Sectorul 2 o avem pe Monica Anisie, iar de la Sectorul 4 pe Pavel Popescu. De asemenea, îl avem și pe primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și pe viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu. Mai sunt în sală prezenți și alți susținători și vă mulțumesc. Aceasta este echipa câștigătoare”, a încheiat Florin Cîțu.

După discursul lui Cîțu, a fost invitat să ia cuvântul și contracandidatul său, actualul președinte PNL, Ludovic Orban.

Orban a apreciat ca fiind un „eveniment” prezentarea echipei lui Cîțu și i-a atras atenția contracandidatului său că deocamdată n-au avut loc nici jumătate dintre conferințele organizațiile din țară și că PNL este „mult, mult, mult mai mare”.

„Salut evenimentul de prezentare a echipei candidatului Florin Cîțu, eveniment care se petrece aproape la jumătatea conferințelor județene… Sigur, toți cei prezentați sunt colegii mei, îi apreciez, am colaborat bine cu ei, dar îi spun și lui Cîțu și echipei sale că PNL este mult, mult, mult mai mare decât cei pe care i-a adus pe scenă, și mai spun că PNL are capacitatea de a lua decizii pentru că la baza PNL au stat membri cu coloană vertebrală, membri cu caracter care au dus toate bătăliile importante, care au participat la toate batăliile partidului și care până la urma ei sunt cei care vor decide victoriile PNL. Eu am încredere în membrii PNL și întotdeauna adevărata mea echipă și familie au fost membrii PNL”, a spus Orban.

Deși a fost pomenit în repetate rânduri, președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, a lipsit complet de la eveniment și nu este pentru prima oară când acesta evită să se alăture lui Boc și lui Buda, în campania de susținere a premierului Florin Cîțu.