AcasăEconomieCîţu: Susţin dezvoltarea proiectelor nuclearo-energetice de la Cernavodă şi a celor din...

Cîţu: Susţin dezvoltarea proiectelor nuclearo-energetice de la Cernavodă şi a celor din sectorul energiei nucleare civile din România

„Am ţinut să fiu prezent astăzi la semnarea Memorandumului de înţelegere privind consolidarea cooperării în domeniul Energiei Nucleare pentru că susţin dezvoltarea proiectelor nuclearo-energetice de la Cernavodă şi a celor din sectorul energiei nucleare civile din România. Investiţiile sunt vitale şi mă bucur că partenerii canadieni se alătură partenerilor americani pentru a dezvolta domeniul nuclear din ţara noastră. Felicitări ministrului Energiei, Virgil Popescu, şi Excelenţei Sale, ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet!”, a precizat Florin Cîţu, potrivit unei postări de joi pe pagina de Facebook a Guvernului. 

 

Ministrul Energiei Virgil Popescu şi ambasadorul Canadei în România Annick Goulet, în numele ministrului canadian al Resurselor Minerale Seamus O’Regan Jr., au semnat Memorandumul de înţelegere încheiat între ministerul Energiei din România şi Departamentul de Resurse Naturale din Canada privind consolidarea cooperării în domeniul Energiei Nucleare Civile.

 

Prin Memorandumul semnat astăzi se consolidează cooperarea dintre Canada şi România în domeniul energiei nucleare deoarece industria canadiană are o experienţă de excepţie în proiectele CANDU şi deja a realizat cu succes lucrări de renovare şi proiecte noi de construcţie de unităţi CANDU, arată un comunicat de presă al Ministerului Energiei.

 

Totodată, având în vedere experienţa în proiectele CANDU partenerii canadieni se vor implica în proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în cele din sectorul energiei nucleare civile din România, mai indică sursa citat.

De asemenea, va fi întărită colaborarea între companiile relevante pentru îndeplinirea cererii în creştere de forţă de muncă foarte calificată, mobilă şi adaptabilă, în rând cu nevoile actuale şi viitoare din domeniul energiei şi reducerea schimbărilor climatice. Acestea pot include instituţii academice, producători, operatori şi alte organizaţii din industrie.

„Mă bucur că în proiectul nostru de modernizare şi construcţie de noi reactoare nucleare, pe lângă partenerii din SUA şi Franţa, ni se alătură şi partenerii canadieni, cu care avem o colaborare foarte bună şi îndelungată în spate, în acest domeniu. Prin semnarea acestui memorandum ne exprimăm interesul comun în consolidarea şi dezvoltarea în continuare a cooperării în proiectele de energie nucleară. Şi nu doar atât: vom încerca să colaborăm pentru a implementa noi tehnologii, care sunt viitorul energiei verzi. Vreau să le mulţumesc partenerilor canadieni, E.S. ambasadorul Canadei în România Annick Goulet şi ministrului canadian al Resurselor Minerale, Seamus O’Regan Jr. pentru suport şi buna colaborare. Totodată, prezenţa prim-ministrului Florin Cîţu la acest eveniment demonstrează cât de important este acest proiect pentru ambele state”, a afirmat Virgil Popescu, conform sursei amintite.

 

Ultimele Articole